Snel een voedzaam glutenvrij brood! Met deze glutenvrije biologische broodmix, van 57% zaden en glutenvrije havervlokken, bak je moeiteloos een voedzaam en smaakvol brood. Voeg simpelweg kokend water toe, giet het mengsel in een cakeblik en bakken maar. Het resultaat? Een stevig knapperig brood met een volle smaak. Rijk aan vezels en een bron van eiwitten. Bovendien bevat de broodmix slechts 29 g koolhydraten per 100 gram.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 970 g.
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken*, Pompoenpit*, Zonnebloempit*, Gebroken Lijnzaad*, Sesamzaad*, Lijnzaad*, Chiazaad (Salvia Hispanica)*, Volkoren Gierstvlokken*, Gemalen Vlozaadschil* en Zout.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Bevat sesam. Kan lupine, mosterd, noten en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
PP plastic [7 g].
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1949 kJ / 468 kCal |
Vetten | 28 gram |
waarvan verzadigd | 3,9 gram |
waarvan onverzadigd | 24,1 gram |
Koolhydraten | 29 gram |
waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 13 gram |
Eiwitten | 20 gram |
Zout | 1,5 gram |
Mineralen
per 100 gram broodmix
Ijzer | 5,9 mg (42% RI) |
Magnesium | 247 mg (66% RI) |
Mangaan | 3,2 mg (160% RI) |
Fosfor | 460 mg (66% RI) |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van het gebakken brood zijn onbekend.
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.