Glutenvrije haverbroodjesKnapperig en mild
Van 84% havervlokkenMet blond lijnzaad en haverzemelen
Makkelijk te bakkenZonder gist
Vezelrijk14 g vezels / 100 g
Demeter biologische glutenvrije haver wonderbroodjes mix
Snel voedzame glutenvrije broodjes. Met deze glutenvrije biodynamische broodmix, van 84% glutenvrije havervlokken met blond lijnzaad, bak je moeiteloos voedzame smaakvolle broodjes. Voeg simpelweg water toe, verroer, laat wellen, vorm en bakken maar. Het resultaat? Heerlijke knapperige milde broodjes. Rijk aan vezels en een bron van eiwitten.
Deze verpakking is goed voor 8 broodjes.
Biodynamisch | Glutenvrij | Vegan | Zonder cellulose | Zonder gist | Zonder meel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken** (84%), Gebroken Blond Lijnzaad*, Gemalen Vlozaadschil*, Glutenvrije Haverzemelen** (2%) en Steenzout.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine, mosterd, noten, sesam en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Gemaakt in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [7 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1540 kJ / 366 kCal |
Vetten | 8,7 gram |
waarvan verzadigd | 1,3 gram |
waarvan onverzadigd | 7,4 gram |
Koolhydraten | 52 gram |
waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 13 gram |
Zout | 1,7 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van de gebakken broodjes zijn onbekend.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauck groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Recept voor wonderbroodjes
Bestrooi de wonderbroodjes met pitten of zaden zoals
pompoenpitten. De broodjes zijn geschikt om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook 4 broodjes per keer bakken door 175 g broodmix te combineren met 200 ml lauwwarm water.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Haver Glutenvrij | 400 ml Water
Bereiding
1. Verroer de broodmix met het lauwwarme water in een kom en laat 5 minuten wellen. | 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm. | 3. Bak 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Recept voor fitnessbrood
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Haver Glutenvrij | 250 ml Water | 250 g Magere Kwark
Bereiding
1. Verroer het warme water met de kwark in een kom, voeg de broodmix toe, verroer en laat 5 minuten wellen. | 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm. | 3. Bak 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Crossed Grain
OATS-DE-018-121
Meer weten