Glutenvrije protein broodjesStevig en knapperig
Van havervlokkenMet zaden en 7% sojavlokken
Makkelijk te bakkenZonder gist
Vezelrijk8,5 g vezels / 100 g brood
Demeter biologische glutenvrije protein wonderbroodjes mix
Snel eiwitrijke glutenvrije broodjes! Met deze glutenvrije biologische broodmix van, glutenvrije haverzemelen, glutenvrije havervlokken, zaden en sojavlokken, bak je moeiteloos smaakvolle protein broodjes. Voeg simpelweg water toe, verroer, laat wellen, vorm en bakken maar. Het resultaat? Heerlijke knapperige protein broodjes. Rijk aan vezels en eiwitten. Deze broodjes bevatten slechts 15 g koolhydraten per 100 gram.
Deze verpakking is goed voor 8 broodjes.
Biodynamisch | Glutenvrij | Vegan | Zonder cellulose | Zonder meel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Haverzemelen**, Glutenvrije Volkoren Havervlokken**, Sesamzaad**, Gebroken Lijnzaad**, Gebroken Pompoenpit*, Sojavlokken* (7%), Zonnebloempit**, Gemalen Vlozaadschil*, Gepofte Quinoa*, Chiazaad (Salvia Hispanica)* (3%) en Steenzout.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Bevat sesam en soja. Kan lupine, mosterd en noten bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en eiwitrijk [minstens 20% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [7 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram bereid volgens recept
Energie | 1032 kJ / 248 kCal |
Vetten | 12 gram |
waarvan verzadigd | 1,8 gram |
waarvan onverzadigd | 10,2 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
waarvan suikers | 1,8 gram |
Vezels | 8,5 gram |
Eiwitten | 15 gram |
Zout | 1,1 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt over op Demeter-landbouw, met als doel biodynamische landbouw te promoten. Door de jaren heen groeide niet alleen het merk Bauck, maar ook het biodynamische gedachtegoed. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: “Kan dit niet ook in biodynamische kwaliteit?”. Dit heeft geleid tot een gestage groei van ons Demeter-assortiment, van havervlokken tot bakmixen. In deze unieke vorm van landbouw wordt de bodem gezien als levend organisme. Boeren verzorgen de bodem met veel aandacht. Een rijk bodemleven is namelijk essentieel voor hoogwaardige voeding. De verzorging begint met het aanbrengen van de juiste hoeveelheid ruige mest en compost. Om overbemesting te voorkomen hanteert Demeter de strengste normen voor mestgebruik. Met grensverleggende normen en richtlijnen staat Demeter voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet.
Recept | Wonderbroodjes protein
Bestrooi de broodjes met pitten of zaden zoals
pompoenpitten. De broodjes zijn geschikt om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook 4 broodjes per keer bakken door 175 g broodmix te combineren met 125 ml warm water en 125 g magere kwark. Ook te bereiden met plantaardige alternatieven voor kwark.
Ingrediënten
250 ml Water | 250 g Magere Kwark | 1 zak Bauck Mühle Wonderbroodjes Mix Protein Glutenvrij
Bereiding
1. Verroer het warme water met de kwark in een kom, voeg de broodmix toe, verroer en laat 5 minuten wellen. | 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm. | 3. Bak 35 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Recept | Fitnessbites
Ook te bereiden met plantaardige alternatieven voor kwark.
Ingrediënten
250 ml Water | 250 g Magere Kwark | 1 zak Bauck Mühle Wonderbroodjes Mix Protein Glutenvrij
Bereiding
1. Verroer het warme water met de kwark in een kom, voeg de broodmix toe, verroer en laat 5 minuten wellen. | 2. Vorm met vochtige handen 25-30 kleine broodjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. | 3. Bak 35 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw

Demeter
Biodynamische landbouw

Crossed Grain
OATS-DE-018-123
Meer weten