Nutri-Score

Waarom de Nutri-Score?

Wij vinden het belangrijk om je te helpen met een gezond voedingspatroon. Daarom is bij elk product de Nutri-Score zichtbaar. De Nutri-Score is een systeem ontwikkeld door het Franse ministerie voor Volksgezondheid met de bedoeling om mensen betere keuzes te laten maken. Het Nutri-Score systeem is gebaseerd op een wetenschappelijke formule en is uitgebreid getest in Frankrijk.

Aan de hand van de Nutri-Score kun je binnen een productgroep de gezondste keuze maken. Ook kun je de Nutri-Score bijvoorbeeld gebruiken om te kiezen wat je bijvoorbeeld als ontbijt gaat eten of om zeker te weten dat een product niet te veel toegevoegde suikers bevat. Houd er rekening mee dat de Nutri-Score alleen gebaseerd is op de voedingswaarden.Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

De Nutri-Score is een formule. Een product krijgt negatieve punten (calorieën, verzadigde vetten, suikers en zout) en positieve punten (vezels, eiwitten, fruit, groente en noten), hier komt een score uit wat resulteert in een A, B, C, D of E score. De Nutri-Score is niet van toepassing op producten waarop het niet verplicht is om voedingswaarden te vermelden zoals koffie, thee en kruiden.

Wat betekent de Nutri-Score concreet?


A-score

Een voedzaam evenwichtig product, perfect om regelmatig te eten. Voorbeelden van producten met een A-score zijn havervlokken en volkoren rijst.

E-score

Een niet voedzaam ongezond product met bijvoorbeeld veel suikers of zout. Producten met een E-score kun je beter zo min mogelijk of met mate eten. Voorbeelden van producten met een E-score zijn bakolie en koek.

De Nutri-Score uitgelegd