Wat is de Nutri-Score?

Nutri-Score

Wij vinden het belangrijk om je te helpen met een gezond voedingspatroon. Daarom gaan wij vanaf nu bij elk product (met een vernieuwde productpagina) de Nutri-Score weergeven. De Nutri-Score is een systeem ontwikkeld door het Franse ministerie voor Volksgezondheid met de bedoeling om mensen betere keuzes te laten maken. Het Nutri-Score systeem is gebaseerd op een wetenschappelijke formule en is uitgebreid getest in Frankrijk.
Wat betekent de score?


A-score

Een voedzaam evenwichtig product, perfect om regelmatig te eten. Voorbeelden van producten met een A-score zijn havervlokken en volkoren rijst.E-score

Een niet zo voedzaam product met bijvoorbeeld veel suikers en / of zout. Producten met een E-score kun je beter zo min mogelijk / met mate eten (zoals koek) of in kleine hoeveelheden gebruiken (zoals bakolie).


Hoe vergelijken?

Het makkelijkst is om producten binnen een categorie zoals broodbeleg vergelijken, aan de hand van de Nutri-Score kun je binnen een productgroep de gezondste keuze maken. Ook kun je de Nutri-Score gebruiken om te besluiten wat je bijvoorbeeld als ontbijt gaat eten of om zeker te weten dat een product niet te veel toegevoegde suikers bevat.

Houdt er rekening mee dat de Nutri-Score alleen wordt gebaseerd op de voedingswaarden. Er wordt dus bij de Nutri-Score bijvoorbeeld niet gelet op kunstmatige zoetstoffen en smaakversterkers.


Hoe werkt het?

De Nutri-Score is een formule. Een product krijgt negatieve punten (calorieën, verzadigde vetten, suikers en zout) en positieve punten (vezels, eiwitten, fruit, groente en noten), hier komt een score uit wat resulteert in een A, B, C, D of E score. De Nutri-Score is niet van toepassing op koffie, thee en alcoholische dranken.

Wij hebben toestemming gekregen van Santé Publique France voor het gebruik van de Nutri-Score. Vragen over de Nutri-Score? Stuur een mail naar klantenservice@realflavors.nl.
© 2019 RealFlavors