Ons verhaal

Het begin als stevia webwinkel

RealFlavors is in mei 2013 opgericht door Jordy Versteeg onder de naam SteviaWorld. Jordy begon dit bedrijf op 16-jarige leeftijd vanuit huis vanwege de ergernis dat stevia producten vrij slecht verkrijgbaar waren in Nederland, terwijl er in België bijvoorbeeld al volop stevia chocolade verkrijgbaar was.

Naamsverandering

Destijds bood SteviaWorld een klein assortiment met een selectie aan stevia zoetstoffen en producten gezoet met stevia zoals chocolade, kauwgom en limonade om mensen te helpen beter te eten. Alleen beter eten hield toen alleen zonder toegevoegde suikers in. In september 2015 is de naam vanwege het groeiende assortiment veranderd naar RealFlavors. Toen hebben we mede door vraag van klanten wat andere producten in het assortiment opgenomen zoals kruidenmixen zonder onnodige toevoegingen.

Biologische webwinkel

De nieuwe producten sloegen goed aan en na de naamsverandering verschoof de focus langzamerhand naar een bredere definitie van beter eten. Wanneer het gaat om beter eten kom je natuurlijk al snel uit bij biologisch. Klanten zagen dat we producten uit Duitsland aanboden en vroegen ons veelvuldig of we een breder assortiment glutenvrije biologische producten van het Duitse merk Bauckhof konden bieden zodat ze niet meer naar Duitsland hoefden. Dat paste natuurlijk perfect binnen het doel van RealFlavors. Helaas wilde de 2 Nederlandse bio-groothandels die enkele Bauckhof producten in het assortiment hadden hier niet mee helpen. Na veelvuldig contact met Bauckhof zijn we uiteindelijk een samenwerking aangegaan met Bauckhof. Dat was het begin van RealFlavors als bedrijf in biologische voeding.

Biologische groothandel

Midden 2019 was het RealFlavors assortiment gegroeid naar 600 producten waarvan ca. 500 biologische producten. Deze producten werden veelal direct ingekocht bij producenten in Duitsland en Italië. Vanwege dit assortiment ontving RealFlavors af en toe de vraag van winkeliers of ze niet bij RealFlavors die producten konden inkopen. Daar zijn we eind 2018 mee begonnen. Al langer leverde we stevia producten aan enkele winkels waarvan de natuurdrogisterij VitaCora in Zaltbommel de eerste was. In januari 2019 hebben we RealFlavors gepresenteerd als bio-groothandel op de bio-beurs in Zwolle.

Verhuizing om verder te groeien

Begin 2020 is RealFlavors vanwege groei verhuisd naar het industrieterrein de Wildeman in Zaltbommel. Hier hebben we in een modern duurzaam pand ons kantoor en magazijn. Meer ruimte bood ons ook de mogelijkheid om ons assortiment verder uit te breiden naar inmiddels meer dan 950 producten. Vanuit hier werken wij er hard aan om onze visie “Beter eten, oftewel duurzamer, gezonder, lekkerder en transparanter eten, makkelijk mogelijk maken voor iedereen zodat iedereen gezonder kan leven. Gezondheid is namelijk de basis voor een goed leven. Op deze wijze wil RealFlavors bijdragen aan een betere wereld.”

Groter aanbod

Wij gaan zo veel mogelijk lange termijn samenwerkingen aan met Europese merken zoals Bauckhof. Begin 2020 zijn we een samenwerking met het Britse Clearspring aangegaan waarvan we meer dan 160 producten in het assortiment hebben. Daarbij vinden we het belangrijk dat deze merken zo transparant mogelijk zijn. Bij het selecteren hanteren wij 4 basisaspecten: duurzamer, gezonder, lekkerder en transparanter. Wij streven er bijvoorbeeld naar om producten van zo dichtbij mogelijk te halen: wij hebben geen zonnebloempitten uit China maar uit Bulgarije. Ook kiezen wij zo veel mogelijk voor zo duurzaam mogelijke verpakkingen zoals papier en glas. En natuurlijk zijn de producten in ons assortiment zo veel mogelijk biologisch.