RealFlavors Kwaliteit

Onze kwaliteisstandaard

Bij RealFlavors staat beter eten centraal. Daarom stellen we hoge eisen aan producten die we in ons assortiment opnemen. Wij beoordelen producten aan de hand van onze beter eten visie. We selecteren zoveel mogelijk producten uit biologische landbouw en wildverzameling. Bij biologische landbouw staat namelijk de natuur centraal. Vanuit dit principe wordt gewerkt aan het bevorderen van de biodiversiteit en het verbeteren van de gezondheid van de bodem, planten en dieren. Nog liever kiezen we voor Demeter, Bioland en Naturland. Onze voorkeur gaat uit naar zo puur mogelijke producten, naar producten die lekker smaken door hoogwaardige grondstoffen in plaats van smaak door allerlei toevoegingen. We besteden ook speciale aandacht aan het suiker- en zoutgehalte van producten. We geven zoveel mogelijk de voorkeur aan producten van dichterbij, maar houden rekening met lokale of landelijke specialiteiten. Naast sojasaus uit Europa bieden we ook traditionele Japanse sojasaus.

Verboden ingrediënten

Goede grondstoffen zijn de basis van beter eten. Wanneer goede grondstoffen worden gebruikt zijn er minder verschillende ingrediënten nodig. Wanneer voor een tomatensaus een goede kwaliteit tomaten wordt gebruikt zijn toevoegingen zoals gistextract, kunstmatige aroma's en smaakversterkers niet nodig. Daarom hebben we een lijst met verboden ingrediënten. Dit zijn ingrediënten die producten in het RealFlavors assortiment simpelweg niet mogen bevatten. Veel ingrediënten zoals kunstmatige zoetstoffen zijn verboden in biologische producten, maar sommige ingrediënten zoals cellulose en gistextract niet.

Abrikozenpit

Carrageen

Cellulose

Conserveermiddelen
Voorbeelden zijn kaliumsorbaat, natriumbenzoaat en nitriet. Uitgezonderd zijn sulfieten voor wijn.

Difosfaat

Gehydrogeneerde vetten

Gehydrolyseerd eiwit

Glucose-fructosestroop

Gemodificeerd zetmeel

Ijzeroxide

Insectenmeel

Kunstmatige aroma's
Onze voorkeur gaat uit naar geen aroma's, maar in sommige situaties kunnen we het gebruik van natuurlijke aroma's begrijpen.

Kunstmatige kleurstoffen

Kunstmatige zoetstoffen
Zoals acesulfaam-K, aspartaam en sucralose. Inclusief kunstmatige polyolen zoals maltitol.

Maltodextrine
Uitgezonderd is gebruik in zoete producten.

Meelverbeteraars

Mono- en diglyceriden

Plantensterolen

Schellak

Siliciumdioxide

Smaakversterkers
Zoals mononatriumglutamaat. Inclusief gistextract.

Talk

Tarwezetmeel
In glutenvrije producten.

Tonkaboon