Biologische glutenvrije wonder broodmix.
smaakvol voedzaam broodvan havervlokken, pitten en zaden
makkelijk te bakken in de ovenzonder gist
koolhydraatarm17 g koolhydraten per 100 gram
12 g eiwittenper 100 gram brood
Biologische glutenvrije wonder broodmix
Biologische glutenvrije wonder broodmix volgens een Noorse receptuur. Deze broodmix is bijzonder vanwege de samenstelling: deze broodmix bevat namelijk geen meel maar havervlokken, pitten en zaden. Met de wonder broodmix bak je makkelijk zonder gist een smaakvol voedzaam brood met gebakken maar 17 g koolhydraten per 100 g. Daarnaast is dit brood een bron van eiwitten, rijk aan vezels en rijk aan Omega-3 vetzuren.
Goed voor een brood van circa 970 gram.
Van het veld naar de keuken
Ontwikkeld door een Noorse pastoor
Het recept voor het wonderbrood is ontwikkeld door de Noorse pastoor Markset. Dat een pastoor zich om voeding bekommert is niks nieuws, al in 1850 bedacht de New-Yorkse pastoor Graham het Graham brood en richtte hij de American Vegetarian Society op. Op basis van de positieve ervaringen van Noorse avonturiers en skiërs met haver heeft pastoor Markset samen met sporters en zijn sportieve familie dit wonderlijke brood ontwikkeld. In zijn boek "Levekraft" vertelt hij over zijn voedingsconcept voor sporters.
Recept: Snel wonderbrood
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof wonder broodmix | 550 ml water | beetje
olie
Stap 1
Kook het water en verroer met de broodmix. Laat de broodmix 20 minuten wellen
Stap 2
Vet een cakeblik in met olie, doe het deeg in het cakeblik en verdeel het deeg goed.
Stap 3
Bak het brood 70 minuten op 200ºC in de oven.
Stap 4
Haal het brood direct uit de bakvorm en laat het brood afkoelen op een rooster. Snijd het brood pas aan als het brood goed afgekoeld is.
Recept: Traditioneel plat wonderbrood
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof wonder broodmix | 1 liter water
Stap 1
Verroer de broodmix met 1 liter water en laat 3 uur wellen.
Stap 2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat.
Stap 3
Bak het brood zonder voorverwarmen 80 minuten op 200ºC in de oven.
Recept: Wonder knäckebröd
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof wonder broodmix | 500 ml koud water | beetje
olie | optioneel
sesamzaad of zeezout
Stap 1
Verroer het koude water met de broodmix. Laat de broodmix 20 minuten wellen
Stap 2
Deel het deeg op in 3 delen en rol dun uit tussen vellen bakpapier.
Stap 3
Snijd het deeg in vierkanten in zodat je deze makkelijk kunt breken.
Stap 4
Leg de 3 vellen op 3 bakplaten.
Stap 5
Verfijn naar smaak met bijvoorbeeld wat sesam of zeezout.
Stap 6
Bak de bakplaten 35 minuten op 180ºC in de oven.
Stap 7
Laat goed afkoelen en breek aansluitend in stukken.
Productdata
Ingrediënten
Havervlokken*, Pompoenpit*, Zonnebloempit*, Gebroken Lijnzaad*, Sesamzaad*, Lijnzaad*, Chiazaad*, Gierstvlokken*, Gemalen Vlozaadschil* en Zeezout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat sesam. Bevat mogelijk sporen van noten. Glutenvrij.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
Verpakt in een plastic zak.
Voedingswaarden
per 100 gram gebakken brood
Energie | 1189 kJ / 296 kCal |
Vetten | 17 gram |
- waarvan verzadigd | 2,4 gram |
- waarvan onverzadigd | 14,6 gram |
Koolhydraten | 17 gram |
- waarvan suikers | 0,5 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,5 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Zout | 0,91 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score
Mineralen en vitamines
per 100 gram gebakken brood
Vitamine B1 | 0,45 mg |
Vitamine B6 | 0,32 mg |
Vitamine E | 8,62 mg |
Calcium | 140 mg |
Foliumzuur | 0,0479 mg |
Fosfor | 281,6 mg |
Ijzer | 3,63 mg |
Kalium | 322 mg |
Koper | 0,61 mg |
Magnesium | 152 mg |
Mangaan | 1,928 mg |
Zink | 2,857 mg |
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007
EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainOATS-DE-018-070
Veelgestelde vragen
Kan ik het wonderbrood invriezen?
Ja, je kunt het wonderbrood invriezen zonder dat het brood droog wordt. Handig als je de enige bent thuis die glutenvrij moet eten.
Kan ik het wonderbrood ook op een lagere temperatuur bakken?
Dat kan helaas niet. Dan krijg je geen goed brood.
Vragen? Wij helpen je graag!