donker smaakvol brood op basis van haver, pitten en zaden
koolhydraatarm 17 g koolhydraten per 100 g
makkelijk en snel te bakken in de oven zonder gist
perfect voor sporters 12 g eiwitten per 100 g
zeer voedzaam 8,1 g per 100 g
glutenvrij gegarandeerd glutenvrij
Biologische wonderbrood broodmix
Unieke biologische glutenvrije wonderbrood broodmix volgens een Noorse receptuur. Een smaakvol koolhydraatarm brood van haver, pitten en zaden. En dat zonder gist, gluten, meel en toegevoegde suikers! De bereiding is snel: verroeren met water, wellen, in een cakeblik, bakken en je hebt... een voedzaam wonderbrood! Ook perfect voor de sportieveling door de 12% eiwitten.
Goed voor een brood van circa 980 gram.
In vergelijking
Het wonderbrood in vergelijking met een veelverkocht glutenvrij bruin brood.
Wonderbrood
Glutenvrij Bruin Brood
Op basis van bio haver, pitten en zaden
Op basis van zetmeel
Zonder toegevoegde suikers
Met toegevoegde suikers
17 g koolhydraten / 100 g
44,7 g koolhydraten / 100 g
12 g eiwitten / 100 g
3,7 g eiwitten / 100 g
Zelf bakken
Kant en klaar
€4,48 per kg*
€8,20 per kg
* Exclusief water.
Van het veld naar de keuken
Ontwikkeld door een Noorse pastoor
Het recept voor het wonderbrood is ontwikkeld door de Noorse pastoor Markset. Dat een pastoor zich om voeding bekommert is niks nieuws, al in 1850 bedacht de New-Yorkse pastoor Graham het Graham brood en richtte hij de American Vegetarian Society op. Op basis van de positieve ervaringen van Noorse avonturiers en skiërs met haver is heeft pastoor Markset samen met sporters en zijn sportieve familie dit wonderlijke brood ontwikkeld. In zijn boek "Levekraft" verteld hij over zijn voedingsconcept voor sporters.
Bereiding snel wonderbrood
Zelf toevoegen: 550 ml Water | beetje Kokosolie
Stap 1
Kook 550 ml water en verroer met de broodmix. Laat de broodmix 20 minuten wellen
Stap 2
Doe het deeg in een goed ingevet cakeblik. Verdeel het deeg goed.
Stap 3
Bak het brood 70 minuten op 200ºC.
Stap 4
Haal het brood direct uit de bakvorm en laat het brood afkoelen. Snijdt het brood pas aan als het brood goed afgekoeld is.
Bereiding traditioneel plat wonderbrood
Zelf toevoegen: 1 liter Water
Stap 1
Verroer de broodmix met 1 liter water en laat 3 uur wellen.
Stap 2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat.
Stap 3
Bak het brood zonder voorverwarmen 80 minuten op 200ºC.
donker smaakvol brood op basis van haver, pitten en zaden
koolhydraatarm 17 g koolhydraten per 100 g
makkelijk en snel te bakken in de oven zonder gist
perfect voor sporters 12 g eiwitten per 100 g
zeer voedzaam 8,1 g per 100 g
glutenvrij gegarandeerd glutenvrij
Biologische wonderbrood broodmix
Unieke biologische glutenvrije wonderbrood broodmix volgens een Noorse receptuur. Een smaakvol koolhydraatarm brood van haver, pitten en zaden. En dat zonder gist, gluten, meel en toegevoegde suikers! De bereiding is snel: verroeren met water, wellen, in een cakeblik, bakken en je hebt... een voedzaam wonderbrood! Ook perfect voor de sportieveling door de 12% eiwitten.
Goed voor een brood van circa 980 gram.
In vergelijking
Het wonderbrood in vergelijking met een veelverkocht glutenvrij bruin brood.
Wonderbrood
Glutenvrij Bruin Brood
Op basis van bio haver, pitten en zaden
Op basis van zetmeel
Zonder toegevoegde suikers
Met toegevoegde suikers
17 g koolhydraten / 100 g
44,7 g koolhydraten / 100 g
12 g eiwitten / 100 g
3,7 g eiwitten / 100 g
Zelf bakken
Kant en klaar
€4,48 per kg*
€8,20 per kg
* Exclusief water.
Van het veld naar de keuken
Ontwikkeld door een Noorse pastoor
Het recept voor het wonderbrood is ontwikkeld door de Noorse pastoor Markset. Dat een pastoor zich om voeding bekommert is niks nieuws, al in 1850 bedacht de New-Yorkse pastoor Graham het Graham brood en richtte hij de American Vegetarian Society op. Op basis van de positieve ervaringen van Noorse avonturiers en skiërs met haver is heeft pastoor Markset samen met sporters en zijn sportieve familie dit wonderlijke brood ontwikkeld. In zijn boek "Levekraft" verteld hij over zijn voedingsconcept voor sporters.
Bereiding snel wonderbrood
Zelf toevoegen: 550 ml Water | beetje Kokosolie
Stap 1
Kook 550 ml water en verroer met de broodmix. Laat de broodmix 20 minuten wellen
Stap 2
Doe het deeg in een goed ingevet cakeblik. Verdeel het deeg goed.
Stap 3
Bak het brood 70 minuten op 200ºC.
Stap 4
Haal het brood direct uit de bakvorm en laat het brood afkoelen. Snijdt het brood pas aan als het brood goed afgekoeld is.
Bereiding traditioneel plat wonderbrood
Zelf toevoegen: 1 liter Water
Stap 1
Verroer de broodmix met 1 liter water en laat 3 uur wellen.
Stap 2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat.
Stap 3
Bak het brood zonder voorverwarmen 80 minuten op 200ºC.