Demeter biologische glutenvrije wonderbroodjes mix.
de klassieker van Bauckhofin het klein
van glutenvrije haver, zadenen pitten
in een handomdraaiverse broodjes
15 g eiwittenper 100 gram broodmix
Demeter biologische glutenvrije wonderbroodjes mix
Klein maar machtig! De wonderbroodjes mix is de miniversie van de populaire wonder broodmix, maar net zo knapperig en net zo lekker. Natuurlijk is deze biodynamische mix ook glutenvrij en veelzijdig te bereiden. In een handomdraai heb je verse voedzame broodjes met lekkere pitten op je bord, want de broodjes zijn nog sneller klaar dan het brood. Water toevoegen, vormen en 35 minuten bakken. Door de unieke samenstelling bevat deze broodmix maar liefst 15 g eiwitten en 14 g vezels per 100 gram.
Deze verpakking is goed voor 8 wonderbroodjes.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken**, Sesamzaad**, Pompoenpit**, Zonnebloempit**, Lijnzaad**, Gebroken Lijnzaad**, Gemalen Vlozaadschil*, Chiazaad* en Steenzout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biodynamische teelt.
Allergenen
Bevat sesam. Mogelijk sporen van lupine, mosterd, noten en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar. De verpakking mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1669 kJ / 399 kCal |
Vetten | 15 gram |
- waarvan verzadigd | 2,2 gram |
- waarvan onverzadigd | 12,8 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
- waarvan suikers | 0,7 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 15 gram |
Zout | 1,7 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Dit is Bauckhof
Demeter is de eerste keuze voor Bauckhof
Sinds grootvader Eduard Bauck in het begin van de jaren dertig de biodynamische landbouw voor zijn bedrijf ontdekte, is het voor de hele familie duidelijk: alleen door biodynamische en biologische producten te telen en produceren kunnen we de vruchtbaarheid van landbouwgrond voor de toekomst behouden. Demeter is voor ons in dit opzicht de eerste keuze. Waar mogelijk kopen wij onze grondstoffen van gecontroleerde biodynamische teelt. Deze vorm van landbouw is voor ons de meest consequente duurzame manier om voedsel te verbouwen en tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Demeter-landbouw ziet de boerderij als een levend zich ontwikkelend organisme. Biologische meststoffen en kruiden worden gebruikt om de bodemvruchtbaarheid te bevorderen. Dit resulteert in vitale natuurlijk volgroeide planten.
Recept | Wonderbroodjes
Bestrooi de wonderbroodjes met pitten of zaden zoals
pompoenpitten. De wonderbroodjes zijn geschikt om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook 4 wonderbroodjes per keer bakken door 175 g broodmix te combineren met 188 ml lauwwarm water.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij Demeter / Bio 350 g | 375 ml Water lauwwarm
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix met het water in de kom en laat 5 minuten wellen.
Stap 2
Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm.
Stap 3
Bak de broodjes 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Recept | Wonderballetjes
Een lekker voedzaam tussendoortje perfect voor onderweg. Goed voor ca. 25 balletjes.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij Demeter / Bio 350 g | 375 ml Water lauwwarm
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix met het water in de kom en laat 5 minuten wellen.
Stap 2
Verdeel met vochtige handen de deegmassa in ca. 25 balletjes ter grootte van een eetlepel.
Stap 3
Bak de wonderballetjes 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Recept | Wonder kwarkbroodjes
Lekkere feestelijke broodjes.
Ingrediënten
250 g Kwark | 250 ml Water lauwwarm | 1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij Demeter / Bio 350 g
Bereiding
Stap 1
Overgiet de kwark met warm water en verroer goed totdat de kwark is opgelost. Voeg de broodmix toe en verroer tot een goede deegmassa.
Stap 2
Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm.
Stap 3
Bak de wonder kwarkbroodjes 35 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw

Demeter
Biodynamische teelt

Crossed Grain
OATS-DE-018-122
Vragen? We helpen je graag!