Biologische glutenvrije wonder broodmix met noten.
smaakvol voedzaam broodvan glutenvrije haver, zaden en noten
makkelijk te bereidenzonder gist
16 g koolhydratenper 100 gram
12 g eiwittenper 100 gram brood
Biologische glutenvrije wonder broodmix noten
Deze biologische broodmix volgens een Noorse receptuur is bijzonder vanwege de samenstelling: deze broodmix bevat namelijk geen meel maar glutenvrije havervlokken, zaden en noten. Met de wonder broodmix bak je makkelijk zonder gist een smaakvol voedzaam brood met gebakken maar 16 g koolhydraten per 100 gram. Rijk aan vezels en een bron van eiwitten.
Goed voor een brood van circa 950 gram.
Ontwikkeld door een Noorse pastoor
Het recept voor het wonderbrood is ontwikkeld door de Noorse pastoor Markset. Dat een pastoor zich om voeding bekommert is niks nieuws, al in 1850 bedacht de New-Yorkse pastoor Graham het Graham brood en richtte hij de American Vegetarian Society op. Op basis van de positieve ervaringen van Noorse avonturiers en skiërs met haver heeft pastoor Markset samen met sporters en zijn sportieve familie dit wonderlijke brood ontwikkeld. In zijn boek "Levekraft" vertelt hij over zijn voedingsconcept voor sporters.
Van het veld naar de keuken
Recept | Snel wonderbrood
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Wonder Broodmix Noten | 500 ml Water | beetje
Olie
Bereiding
Stap 1
Kook het water en verroer met de broodmix. Laat de broodmix 20 minuten wellen
Stap 2
Vet een cakeblik in met olie, doe het deeg in het cakeblik en verdeel het deeg goed.
Stap 3
Bak het brood 70 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Stap 4
Haal het brood direct uit de bakvorm en laat het brood afkoelen op een rooster. Snijd het brood pas aan als het brood goed afgekoeld is.
Recept | Traditioneel plat wonderbrood
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Wonder Broodmix Noten | 1 liter Water
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix met 1 liter water en laat 3 uur wellen.
Stap 2
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat.
Stap 3
Bak het brood zonder voorverwarmen 80 minuten op 200ºC in de oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Wonder knäckebröd
Bereiding
Stap 1
Verroer het koude water met de broodmix. Laat de broodmix 20 minuten wellen
Stap 2
Deel het deeg op in 3 delen en rol dun uit tussen vellen bakpapier.
Stap 3
Snijd het deeg in vierkanten in zodat je deze makkelijk kunt breken.
Stap 4
Leg de 3 vellen op 3 bakplaten.
Stap 5
Verfijn naar smaak met bijvoorbeeld wat sesam of zeezout.
Stap 6
Bak de bakplaten 35 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op hete lucht. Laat goed afkoelen en breek aansluitend in stukken.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken* (33%), Pompoenpit*, Zonnebloempit*, Gebroken Lijnzaad*, Sesamzaad*, Hazelnoot*, Lijnzaad*, Amandel*, Chiazaad* (2,5%), Volkoren Gierstvlokken*, Gemalen Vlozaadschil* en Zeezout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat noten en sesam. Mogelijk sporen van lupine, mosterd en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers). Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
7 g plastic
De verpakking mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 2032 kJ / 489 kCal |
Vetten | 31 gram |
- waarvan verzadigd | 4 gram |
- waarvan onverzadigd | 27 gram |
Koolhydraten | 26 gram |
- waarvan suikers | 1,1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 1,1 gram |
Vezels | 13 gram |
Eiwitten | 20 gram |
Zout | 1,3 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat we geen voedingswaarden hebben van het gebakken brood.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainOATS-DE-018-081