Biologische glutenvrije wonder broodmix noten.
glutenvrij wonderbroodmet noten
van 51% zadenmet haver en 11% noten
makkelijk te makenzonder gist
vezelrijk13 g vezels / 100 g mix
Biologische glutenvrije wonder broodmix noten
Met deze glutenvrije biologische broodmix van 51% zaden, glutenvrije havervlokken en 11% noten bak je makkelijk een zeer voedzaam brood. Voeg kokend water toe, doe in een cakeblik en bakken maar. Het resultaat is een heerlijk stevig en knapperig brood. Zonder meel, gist en toegevoegde suikers. Vezelrijk en een bron van eiwitten. Daarnaast bevat de broodmix maar 26 g koolhydraten per 100 gram.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 950 g.
Vegan | Glutenvrij | Zonder cellulose | Zonder meel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken* (33%), Pompoenpit*, Zonnebloempit*, Gebroken Lijnzaad*, Sesamzaad*, Hazelnoot*, Lijnzaad*, Amandel*, Chiazaad (Salvia Hispanica)* (2,5%), Volkoren Gierstvlokken*, Gemalen Vlozaadschil* en Zeezout.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Bevat amandel en hazelnoot. Kan sporen bevatten van andere noten, lupine, mosterd en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrije Volkoren Havervlokken [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g plastic
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 2032 kJ / 489 kCal |
Vetten | 31 gram |
waarvan verzadigd | 4 gram |
waarvan onverzadigd | 27 gram |
Koolhydraten | 26 gram |
waarvan suikers | 1,1 gram |
Vezels | 13 gram |
Eiwitten | 20 gram |
Zout | 1,3 gram |
Mineralen
per 100 gram broodmix
Ijzer | 5,7 mg (40% RI) |
Magnesium | 240 mg (64% RI) |
Mangaan | 3,1 mg (156% RI) |
Fosfor | 444 mg (63% RI) |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van het gebakken brood zijn onbekend.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Recept | Snel wonderbrood
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Noten Glutenvrij | 500 ml Water |
Neutrale Olie
Bereiding
1. Kook het water, verroer met de broodmix in een kom en laat 20 minuten wellen. | 2. Vet een cakeblik in met olie, doe het deeg in het cakeblik en verdeel het deeg goed. | 3. Bak 70 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Haal het brood direct uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
Recept | Traditioneel plat wonderbrood
Traditionele bereiding van het wonderbrood.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Noten Glutenvrij | 1 liter Water
Bereiding
1. Verroer de broodmix met water in een kom en laat 3 uur wellen. | 2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat. | 3. Bak zonder voorverwarmen 80 minuten op 200ºC in de oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Wonder knäckebröd
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Noten Glutenvrij | 450 ml Water | beetje
Olie |
Sesamzaad |
Grof Zeezout
Bereiding
1. Verroer de broodmix met koud water in een kom en laat 20 minuten wellen. | 2. Deel het deeg op in 3 delen en rol dun uit tussen vellen bakpapier. | 3. Snijd het deeg in vierkanten in zodat je deze makkelijk kunt breken. | 4. Leg de 3 vellen op 3 bakplaten. Verfijn naar smaak met wat sesamzaad en zeezout. | 5. Bak 35 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op hete lucht. | 6. Laat goed afkoelen en breek aansluitend in stukken.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
OATS-DE-018-081
Meer weten