Biologische glutenvrije wonder broodmix havervrij.
glutenvrij wonderbroodzonder haver
van 59% zaden, rijstvlokkenen boekweitvlokken
makkelijk te makenzonder gist
vezelrijk11 g vezels / 100 g mix
Biologische glutenvrije wonder broodmix havervrij
Voor wie een wonderbrood zonder haver wil is deze broodmix perfect. In tegenstelling tot de originele mix hebben we in deze mix ons favoriete graansoort helemaal weggelaten. Hierdoor is dit wonderbrood geschikt voor mensen die gluten noch haver verdragen. Met deze glutenvrije biologische broodmix van 59% zaden, rijstvlokken en boekweitvlokken bak je makkelijk een zeer voedzaam brood. Voeg water toe, vorm en bakken maar. Het resultaat is een heerlijk stevig en knapperig brood. Zonder meel, gist en toegevoegde suikers. Vezelrijk en bron van eiwitten. Daarnaast bevat de broodmix maar 33 g koolhydraten per 100 gram.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 915 g.
Vegan | Glutenvrij | Zonder cellulose | Zonder meel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Zaden* (Zonnebloempit*, Sesamzaad*, Lijnzaad*, Pompoenpit* en Chiazaad (Salvia Hispanica)*) (59%), Volkoren Rijstvlokken* (30%), Volkoren Boekweitvlokken*, Gemalen Vlozaadschil* en Steenzout.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Bevat sesam. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
14 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1928 kJ` / 463 kCal |
Vetten | 27 gram |
- waarvan verzadigd | 3,8 gram |
- waarvan onverzadigd | 23,2 gram |
Koolhydraten | 33 gram |
- waarvan suikers | 0,7 gram |
Vezels | 11 gram |
Eiwitten | 18 gram |
Zout | 1,5 gram |
Mineralen
per 100 gram broodmix
Ijzer | 5,3 mg (38% RI) |
Magnesium | 242 mg (65% RI) |
Zink | 4,1 mg (41% RI) |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
![Nutri-Score C Nutri-Score C](https://realflavors.nl/image/catalog/Nutri-Score C.jpg)
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van het gebakken brood zijn onbekend.
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van hoogwaardige voeding!
Recept | Wonderbrood havervrij
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Havervrij Glutenvrij | 500 ml Water
Bereiding
1. Verroer de broodmix met koud water in een kom en laat 15 minuten wellen. | 2. Vorm het deeg met vochtige handen tot een mooi ovaal brood en leg op een bakplaat met bakpapier. | 3. Bak 80 minuten op 200ºC in een niet voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.
Recept | Zwart-wit crackers
Goed voor 3 bakplaten met crackers. De crackers zijn wanneer je deze goed luchtdicht verpakt 3 tot 4 weken te bewaren.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Havervrij Glutenvrij | 400 ml Water
koud | 3 eetlepels
Zwart Sesamzaad | 1 eetlepel
Zwart Komijnzaad
Bereiding
1. Verroer de broodmix met koud water in een kom en laat 10 minuten wellen. | 2. Verdeel het deeg in 3 delen en rol elk deel dun uit tussen 2 vellen bakpapier. | 3. Haal het bovenste vel bakpapier van het deeg, bestrooi met sesamzaad en komijnzaad en druk vast met behulp van het bovenste vel bakpapier. | 4. Snijd met een mes breekpunten in het deeg. | 5. Bak 30 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op hetelucht.
Keurmerken
![EU Biologisch EU Biologisch](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/EU%20Bio%20Blok.jpg)
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
![Crossed Grain Crossed Grain](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/Glutenvrij%20Blok.jpg)
Crossed Grain
DE-018-125
Meer weten