Biologische glutenvrije wonder broodmix havervrij.
glutenvrije broodmixvan 59% zaden en vlokken
snel te bereidenzonder gist
vezelrijk11 g vezels / 100 g
bron van eiwitten18 g eiwitten / 100 g
Biologische glutenvrije wonder broodmix havervrij
Voor wie een wonderbrood zonder haver wil is deze broodmix perfect. In tegenstelling tot de originele mix hebben we in deze mix ons favoriete graansoort helemaal weggelaten. Hierdoor is dit wonderbrood geschikt voor mensen die gluten noch haver verdragen. Deze broodmix bestaat uit 59% zaden, rijstvlokken en boekweitvlokken. Het wonderbrood is makkelijk te bereiden zonder gist. Vezelrijk en bron van eiwitten.
Deze verpakking is goed voor een wonderbrood van ca. 915 g.
Productdata
Ingrediënten
Zaden (Zonnebloempit*, Sesamzaad*, Lijnzaad*, Pompoenpit* en Chiazaad*) (59%), Volkoren Rijstvlokken* (30%), Volkoren Boekweitvlokken*, Gemalen Vlozaadschil* en Steenzout.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat sesam. Mogelijk sporen van lupine, mosterd, noten en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
14 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar. De verpakking mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1928 kJ / 463 kCal |
Vetten | 27 gram |
- waarvan verzadigd | 3,8 gram |
- waarvan onverzadigd | 23,2 gram |
Koolhydraten | 33 gram |
- waarvan suikers | 0,7 gram |
Vezels | 11 gram |
Eiwitten | 18 gram |
Zout | 1,5 gram |
Mineralen
per 100 gram broodmix
Ijzer | 5,3 mg (38% RI) |
Magnesium | 242 mg (65% RI) |
Zink | 4,1 mg (41% RI) |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Dit is Bauckhof
Recept | Wonderbrood havervrij
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Havervrij Glutenvrij Bio 550 g | 500 ml Water koud
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix met koud water en laat 15 minuten wellen.
Stap 2
Vorm het deeg met je handen tot een mooi ovaal brood en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Bak het brood 80 minuten op 200ºC in een niet voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Stap 4
Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.
Recept | Zwart-wit crackers
Goed voor 3 bakplaten met crackers. De crackers zijn wanneer je deze goed luchtdicht verpakt 3 tot 4 weken te bewaren.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij Demeter / Bio 350 g | 400 ml Water
koud | 3 eetlepels
Zwart Sesamzaad | 1 eetlepel
Zwart Komijnzaad
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix met koud water en laat 10 minuten wellen.
Stap 2
Verdeel het deeg in 3 delen en rol elk deel dun uit tussen 2 vellen bakpapier.
Stap 3
Haal het bovenste vel bakpapier van het deeg, bestrooi met sesamzaad en komijnzaad en druk vast met behulp van het bovenste vel bakpapier.
Stap 4
Snijd met een mes breekpunten in het deeg.
Stap 5
Bak de 3 bakplaten 30 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op hetelucht.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw

Crossed Grain
DE-018-125