Demeter biologische glutenvrije wonderbroodjes mix protein.
glutenvrije protein broodjeste bereiden met kwark
van haver, zadenen sojavlokken
makkelijk te makenzonder gist
eiwitrijk15 g eiwitten / 100 g
Demeter biologische glutenvrije wonderbroodjes mix
Met deze glutenvrije biologische broodmix van glutenvrije haverzemelen, glutenvrije havervlokken, zaden en sojavlokken bak je makkelijk eiwitrijke broodjes. Voeg water toe, verroer, laat wellen, vorm en bakken maar. En daar zijn de heerlijke knapperige protein broodjes. Zonder meel, gist en toegevoegde suikers. Vezelrijk. Deze broodjes bevatten maar 15 g koolhydraten per 100 gram.
Deze verpakking is goed voor 8 broodjes.
Vegan | Glutenvrij | Zonder cellulose | Zonder meel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Haverzemelen**, Glutenvrije Volkoren Havervlokken**, Sesamzaad**, Gebroken Lijnzaad**, Gebroken Pompoenpit*, Sojavlokken* (7%), Zonnebloempit**, Gemalen Vlozaadschil*, Chiazaad (Salvia Hispanica)* (3%), Gepofte Quinoa* en Steenzout.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergenen
Bevat sesam en soja. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd en noten. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en eiwitrijk [minstens 20% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram bereid volgens recept
Energie | 1032 kJ / 248 kCal |
Vetten | 12 gram |
- waarvan verzadigd | 1,8 gram |
- waarvan onverzadigd | 10,2 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
- waarvan suikers | 1,8 gram |
Vezels | 8,5 gram |
Eiwitten | 15 gram |
Zout | 1,1 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauck groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Recept | Wonderbroodjes protein
Bestrooi de broodjes met pitten of zaden zoals
pompoenpitten. De broodjes zijn geschikt om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook 4 broodjes per keer bakken door 175 g broodmix te combineren met 125 ml warm water en 125 g magere kwark. Ook te bereiden met plantaardige alternatieven voor kwark.
Ingrediënten
250 ml Water | 250 g Magere Kwark | 1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Protein Glutenvrij
Bereiding
1. Verroer het warme water met de kwark in een kom, voeg de broodmix toe, verroer en laat 5 minuten wellen. | 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm. | 3. Bak 35 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Recept | Fitnessbites
Ook te bereiden met plantaardige alternatieven voor kwark.
Ingrediënten
250 ml Water | 250 g Magere Kwark | 1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Protein Glutenvrij
Bereiding
1. Verroer het warme water met de kwark in een kom, voeg de broodmix toe, verroer en laat 5 minuten wellen. | 2. Vorm met vochtige handen 25-30 kleine broodjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. | 3. Bak 35 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Keurmerken
![EU Biologisch EU Biologisch](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/EU%20Bio%20Blok.jpg)
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
![Demeter Demeter](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/Demeter%20Blok.jpg)
Demeter
Biodynamische teelt
![Crossed Grain Crossed Grain](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/Glutenvrij%20Blok.jpg)
Crossed Grain
OATS-DE-018-123
Meer weten