Mini versieVan het wonderbrood
Van zadenMet havervlokken
Makkelijk te bakkenZonder gist
Vezelrijk14 g vezels / 100 g
Demeter biologische glutenvrije wonderbroodjes mix
Snel voedzame glutenvrije broodjes! Met deze glutenvrije biodynamische broodmix, van glutenvrije havervlokken met zaden zoals sesamzaad en pompoenpit, bak je moeiteloos voedzame smaakvolle broodjes. Voeg simpelweg water toe, verroer, laat wellen, vorm en bakken maar. Het resultaat? Heerlijke knapperige broodjes. Rijk aan vezels en een bron van eiwitten.
Deze verpakking is goed voor 8 broodjes.
Biodynamisch | Glutenvrij | Vegan | Zonder cellulose | Zonder gist | Zonder meel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken**, Sesamzaad**, Pompoenpit**, Zonnebloempit**, Lijnzaad**, Gebroken Lijnzaad**, Gemalen Vlozaadschil*, Chiazaad (Salvia Hispanica)* en Steenzout.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Bevat sesam. Kan lupine, mosterd, noten en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten]
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Gemaakt in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [7 g]. Volledig recyclebare papieren verpakking.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1669 kJ / 399 kCal |
Vetten | 15 gram |
waarvan verzadigd | 2,2 gram |
waarvan onverzadigd | 12,8 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
waarvan suikers | 0,7 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 15 gram |
Zout | 1,7 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score

Berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt over op Demeter-landbouw, met als doel biodynamische landbouw te promoten. Door de jaren heen groeide niet alleen het merk Bauck, maar ook het biodynamische gedachtegoed. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: “Kan dit niet ook in biodynamische kwaliteit?”. Dit heeft geleid tot een gestage groei van ons Demeter-assortiment, van havervlokken tot bakmixen. In deze unieke vorm van landbouw wordt de bodem gezien als levend organisme. Boeren verzorgen de bodem met veel aandacht. Een rijk bodemleven is namelijk essentieel voor hoogwaardige voeding. De verzorging begint met het aanbrengen van de juiste hoeveelheid ruige mest en compost. Om overbemesting te voorkomen hanteert Demeter de strengste normen voor mestgebruik. Met grensverleggende normen en richtlijnen staat Demeter voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet.
Recept | Wonderbroodjes
Bestrooi de broodjes met pitten of zaden zoals
pompoenpitten. De broodjes zijn geschikt om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook 4 broodjes per keer bakken door 175 g broodmix te combineren met 190 ml lauwwarm water.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij | 375 ml Water
Bereiding
1. Verroer de broodmix met het water in een kom en laat 5 minuten wellen. | 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm. | 3. Bak 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Recept | Wonderballetjes
Een lekker voedzaam tussendoortje perfect voor onderweg. Goed voor ca. 25 balletjes.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij | 375 ml Water
Bereiding
1. Verroer de broodmix met het water in een kom en laat 5 minuten wellen. | 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in ca. 25 balletjes ter grootte van een eetlepel. | 3. Bak 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Recept | Wonder kwarkbroodjes
Lekkere feestelijke broodjes.
Ingrediënten
250 ml Water | 250 g Magere Kwark | 1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij
Bereiding
1. Verroer het warme water met de kwark, voeg de broodmix toe, verroer en laat 5 minuten wellen. | 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm. | 3. Bak 35 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat afkoelen op een rooster.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw

Demeter
Biodynamische landbouw

Crossed Grain
OATS-DE-018-122
Meer weten