Biologische glutenvrije wonder broodmix protein.
glutenvrij protein broodzonder meel en gist
van 49% zaden, sojaen haver
makkelijk te makenzonder gist
eiwitrijk25 g eiwitten / 100 g mix
Biologische glutenvrije wonder broodmix protein
Met deze glutenvrije biologische broodmix van 49% zaden, sojavlokken en havervlokken bak je makkelijk een protein brood. Voeg water toe, vorm en bakken maar. Het resultaat is een heerlijk stevig en knapperig brood. Zonder meel, gist en toegevoegde suikers. Rijk aan vezels en eiwitten. Daarnaast bevat de broodmix maar 17 g koolhydraten per 100 gram.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 900 g.
Vegan | Glutenvrij | Zonder cellulose | Zonder meel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Sojavlokken* (29%), Gebroken Lijnzaad*, Lijnzaad*, Glutenvrije Volkoren Havervlokken*, Sesamzaad*, Zonnebloempit*, Volkoren Rijstvlokken*, Volkoren Boekweitvlokken*, Chiazaad (Salvia Hispanica)*, Gemalen Vlozaadschil* en Steenzout.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Bevat sesam en soja. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd en noten. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g], eiwitrijk [minstens 20% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten] en rijk aan Omega-3 vetzuren.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
14 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1811 kJ / 436 kCal |
Vetten | 26 gram |
- waarvan verzadigd | 3,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 22,9 gram |
Koolhydraten | 17 gram |
- waarvan suikers | 1,5 gram |
Vezels | 19 gram |
Eiwitten | 25 gram |
Zout | 1,9 gram |
Mineralen
per 100 gram broodmix
Ijzer | 7,8 mg (56% RI) |
Magnesium | 265 mg (71% RI) |
Zink | 4,3 mg (43% RI) |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
![Nutri-Score D Nutri-Score D](https://realflavors.nl/image/catalog/Nutri-Score D.jpg)
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van het gebakken brood zijn onbekend.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van hoogwaardige voeding!
Recept | Wonderbrood protein
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Protein Glutenvrij | 550 ml Water
Bereiding
1. Verroer de broodmix met koud water in een kom en laat 15 minuten wellen. | 2. Vorm het deeg met je handen tot een mooi ovaal brood en leg op een bakplaat met bakpapier. | 3. Bak 80 minuten op 200ºC in een niet voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.
Recept | Fitnessbrood
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Protein Glutenvrij | 350 ml Water | 250 g Magere Kwark
Bereiding
1. Verroer de broodmix met het water en de kwark en laat 15 minuten wellen. | 2. Vorm het deeg met je handen tot een mooi ovaal brood en leg op een bakplaat met bakpapier. Strijk glad met wat water. | 3. Bak 70 minuten op 200ºC in een niet voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 4. Laat het brood goed afkoelen voor het aansnijden.
Keurmerken
![EU Biologisch EU Biologisch](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/EU%20Bio%20Blok.jpg)
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
![Crossed Grain Crossed Grain](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/Glutenvrij%20Blok.jpg)
Crossed Grain
OATS-DE-018-126
Meer weten