Biologische groene gyokuro thee.
elegant | umami rijkexclusieve Japanse thee
groeit vanaf 20 dagen voor de oogstin de schaduw
hoog cafeïnegehaltevan nature
uit Japangeteeld in de heuvels rond Kyoto
Biologische groene gyokuro thee
Biologische losse groene gyokuro thee, een exclusieve Japanse thee. Deze thee groeit in de heuvels rond Kyoto, een gebied wat bekend staat als ideaal voor het telen van groene thee vanwege het gunstige klimaat en de goede grond. Net zoals bij matcha groeien deze jonge theebladeren vanaf 20 dagen voor de oogst in de schaduw, dit zorgt voor een elegante umami rijke groene thee. De bladeren worden direct na de oogst zorgvuldig gestoomd, gerold en gedroogd om de versheid en het aroma van de theebladeren te behouden. Deze thee brengt je de echte authentieke Japanse thee ervaring!
Doe voor de perfecte Japanse groene thee 2 theelepels thee in een theepot. Kook 200 ml vers water en laat afkoelen tot ongeveer 60°C voor de thee te overgieten met het water. Laat de thee 3 minuten trekken en geniet van de perfectie! Ook koud te bereiden door 1 theelepel thee per 350 ml water een nacht in de koelkast te laten trekken.
Thee ID

Soort
Groene gyokuro thee

Smaak
Elegant | umami rijk

Cafeïne
Hoog

Herkomst
Japan

Temperatuur
60°C

Tijd
3 minuten
Productdata
Ingrediënten
100% Groene Thee*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Overig
Bevat cafeïne. Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Ltd
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Groene Thee [heuvels rond Kyoto, Japan].
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
73 g ijzer
Controleer bij je afvalverwerker of de verpakking in de plastic bak of bij het restaval mag.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Thee van de familie Nagata
Een deel van de Clearspring groene thee wordt geteeld door de Nagata familie in de heuvels rond Kyoto. Dit familiebedrijf kweekt op speciale methode bekend als "Nature Farming" excellente groene thee. Door het onderhouden van een semi-wilde omgeving wordt de grondd vitaler. De planten worden niet overmatig beschermd en worden gevoed met compost wat samen met bodembedekking helpt om de groei van onkruid tegen te gaan en de vochtigheid van de grond te behouden. Waar de meeste theeboeren hun planten 15 tot 20 keer per jaren sprayen hebben onze planten de kracht om te gedijen zonder chemicaliën. Hierdoor is de opbrengst iets lager, maar daarentegen is het resultaat wel beter en zijn de theeplanten tot wel 40 jaar productief, twee keer zo lang als normale theeplanten.
Het bereiden van de gyokuro thee
Keurmerken

EU Biologisch
GB-ORG-05 | Niet-EU-Landbouw

Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch

Great Taste Award
Getest door fine food experts
Meer weten