Biologische groene sencha thee.
licht | verfrissendhoogwaardige groene thee
traditionele Japanse theegestoomd en gerold
hoog cafeïnegehaltevan nature
uit Japangeteeld in de heuvels rond Kyoto en Kyushu
Biologische groene sencha thee
Biologische Japanse losse groene sencha thee. Deze thee groeit in de heuvels rond Kyoto en Kyushu, gebieden die bekend staan als ideaal voor het telen van groene thee vanwege het gunstige klimaat en de goede grond. De jonge theebladeren worden gestoomd, gerold en daarna direct gedroogd. Hierdoor blijft de versheid en het aroma optimaal behouden. Een lichte verfrissende thee.
Doe 1 theelepel groene thee in een theepot. Kook 200 ml vers water en laat 1 minuut afkoelen. Overgiet de thee met het water en laat 1 tot 2 minuten trekken voor de beste smaak. Ook koud te bereiden door 1 theelepel thee per 350 ml water een nacht in de koelkast te laten trekken.
Thee ID
Soort
Sencha thee
Smaak
Licht | verfrissend
Cafeïne
Hoog
Herkomst
Japan
Temperatuur
90°C
Tijd
1-2 minuten
Productdata
Ingrediënten
100% Groene Sencha Thee*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Overig
Bevat cafeïne. Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Ltd
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Groene Thee [heuvels rond Kyoto, Japan].
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
10,8 g plastic
De verpakking mag in de plastic bak.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Thee van de familie Nagata
Een deel van de Clearspring groene thee wordt geteeld door de Nagata familie in de heuvels rond Kyoto. Dit familiebedrijf kweekt op speciale methode bekend als "Nature Farming" excellente groene thee. Door het onderhouden van een semi-wilde omgeving wordt de grondd vitaler. De planten worden niet overmatig beschermd en worden gevoed met compost wat samen met bodembedekking helpt om de groei van onkruid tegen te gaan en de vochtigheid van de grond te behouden. Waar de meeste theeboeren hun planten 15 tot 20 keer per jaren sprayen hebben onze planten de kracht om te gedijen zonder chemicaliën. Hierdoor is de opbrengst iets lager, maar daarentegen is het resultaat wel beter en zijn de theeplanten tot wel 40 jaar productief, twee keer zo lang als normale theeplanten.
Het bereiden van de sencha thee
Wat is het verschil tussen matcha en sencha?
De theeplanten waarvan matcha gemaakt wordt groeien, in tegenstelling tot sencha thee, enkele weken voor het oogsten in de schaduw. Hierdoor bouwt chlorofyl op en krijgen de bladeren ook de typerende felgroene kleur. De theebladeren van de first flush worden hierna gestoomd en langzaam gemalen tot een zeer fijn poeder met behulp van stenen. Sencha is een thee welke in Japan dagelijks wordt gedronken. Matcha wordt gezien als iets exclusiefs en wordt meestal gedronken bij speciale gebeurtenissen, veelal in de vorm van een Japanse theeceremonie.
Keurmerken
EU Biologisch
GB-ORG-05 | Niet-EU-Landbouw
Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch
Meer weten