Biologische groene genmaicha thee.
nootachtigmet subtiele noten van groene thee
traditionele Japanse theegestoomd en gerold
middelhoog cafeïnegehaltevan nature
uit Japangeteeld in de heuvels rond Kyoto
Biologische groene genmaicha thee
Biologische Japanse losse groene genmaicha thee. De groene thee groeit in de heuvels rond Kyoto, een gebied wat bekend staat als ideaal voor het telen van groene thee vanwege het gunstige klimaat en de goede grond. Deze groene thee is gecombineerd met 50% geroosterde volkoren rijst. Het resultaat is een nootachtige thee met subtiele noten van groene thee.
Doe 2 theelepels groene thee in een theepot. Kook 200 ml vers water en laat 1 minuut afkoelen. Overgiet de thee met het water en laat 1 tot 2 minuten trekken voor de beste smaak. Ook koud te bereiden door 1 theelepel thee per 350 ml water een nacht in de koelkast te laten trekken.
Thee ID

Soort
Genmaicha thee

Smaak
Licht | verfrissend

Cafeïne
Middelhoog

Herkomst
Japan

Temperatuur
90°C

Tijd
1-2 minuten
Productdata
Ingrediënten
Groene Thee* (50%) en Geroosterde Volkoren Rijst* (50%).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Vrij van lactose.
Overig
Bevat cafeïne. Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Ltd
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Groene Thee [heuvels rond Kyoto, Japan].
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
10,8 g plastic
De verpakking mag in de plastic bak.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Thee van de familie Nagata
Een deel van de Clearspring groene thee wordt geteeld door de Nagata familie in de heuvels rond Kyoto. Dit familiebedrijf kweekt op speciale methode bekend als "Nature Farming" excellente groene thee. Door het onderhouden van een semi-wilde omgeving wordt de grondd vitaler. De planten worden niet overmatig beschermd en worden gevoed met compost wat samen met bodembedekking helpt om de groei van onkruid tegen te gaan en de vochtigheid van de grond te behouden. Waar de meeste theeboeren hun planten 15 tot 20 keer per jaren sprayen hebben onze planten de kracht om te gedijen zonder chemicaliën. Hierdoor is de opbrengst iets lager, maar daarentegen is het resultaat wel beter en zijn de theeplanten tot wel 40 jaar productief, twee keer zo lang als normale theeplanten.
Het bereiden van de genmaicha thee
Keurmerken

EU Biologisch
GB-ORG-05 | Niet-EU-Landbouw

Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch