Biologisch ceremonieel matchapoeder.
rijk | grasachtigzacht
felgroen matchapoedervan de hoogste gradatie
om op traditionele wijze te bereidenceremonieel
uit Uji, Japanin de omgeving van Kyoto
Biologisch ceremonieel matchapoeder
Matcha is een fijn gemalen felgroen theepoeder gemaakt van Japanse theebladeren van de hoogste kwaliteit. Dit matchapoeder is afkomstig uit Uji, een gebied hoog in de heuvels rond Kyoto dat bekend staat om de productie van de beste Japanse thee. Dit afgelegen gebied is alleen te voet bereikbaar, is niet vervuild en rijk aan vriendelijke insecten zoals spinnen, lieveheersbeestjes, bidsprinkhanen en libellen om het ongedierte onder controle te houden. De thee wordt gemalen uit de verse en jongste theeblaadjes van de eerste oogst met behulp van granieten vijzels. Dit hoogwaardige biologische matchapoeder is rijk, grasachtig en zacht van smaak.
Verroer 1/4 theelepel matchapoeder met 30 ml warm (70-80°C) water en verroer goed met een
matcha klopper. Gebruik absoluut geen kokend water.
Thee ID
Soort
Groene matcha
Smaak
Rijk | grasachtig | zacht
Cafeïne
Hoog
Herkomst
Uji, Japan
Temperatuur
70-80°C
Tijd
Goed verroeren met matcha klopper
Productdata
Ingrediënten
100% Matchapoeder*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Bevat cafeïne.
Gebruik
Na opening in de koelkast bewaren.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Matchapoeder [Uji, Japan].
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
41 g metaal | 11 g papier | 4 g plastic
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
De matcha traditioneel bereiden
Verwarm de kom grondig voor met heet water, maak hem dan leeg en droog hem zorgvuldig af met een doek. Gebruik een bamboetheeschepje om 1½ opgehoopte lepel matchapoeder af te meten (of 1/4 theelepel) en doe deze in de kom. Giet ongeveer 50-60 ml heet water in de kom. Zorg ervoor dat de temperatuur van het water ongeveer 70-80°C is, niet kokend. Neem de
matcha klopper in de ene hand en houd met de andere hand de rand van de Matcha kom vast. Klop de matcha met je pols (niet met je arm) krachtig op in een 'W'-beweging. Wanneer er een dik schuim met veel kleine belletjes op het oppervlak is ontstaan, til je de bamboe garde langzaam uit het midden van de kom. Voeg naar eigen smaak meer water toe en geniet van de heerlijk zachte smaak van matcha.
De oorsprong van het matchapoeder
Wat is het verschil tussen matcha en sencha?
De theeplanten waarvan matcha gemaakt wordt groeien enkele weken voor het oogsten in de schaduw. Hierdoor bouwt chlorofyl op en krijgen de bladeren ook de typerende felgroene kleur. De theebladeren van worden hierna gestoomd en langzaam gemalen tot een zeer fijn poeder met behulp van granieten vijzel. Sencha groeit niet in de schaduw. De theebladeren voor sencha worden gestoomd, gerold en gedroogd. Sencha is een thee welke in Japan dagelijks wordt gedronken. Matcha wordt gezien als iets exclusiefs en wordt meestal gedronken bij speciale gebeurtenissen, veelal in de vorm van een Japanse theeceremonie.
Keurmerken
EU Biologisch
JP-BIO-005 | Niet-EU-Landbouw
Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch
Meer weten