Biologisch Okumidori ceremonieel matchapoeder.
bijzonder rijk | grasachtiguitzonderlijk zacht
felgroen matchapoedervan de allerhoogste kwaliteit
limited edition matchavoor het 30-jarig jubileum
uit Wazuka, Japanin de omgeving van Kyoto
Biologisch Okumidori ceremonieel matchapoeder
Speciaal geselecteerd door onze theemeester Nagata-san ter gelegenheid van ons 30-jarig jubileum. Okumidori, wat 'diepste groen' betekent, is een superieure, ambachtelijke matcha uit Wazuka in Uji, Kyoto, een plaats met een acht eeuwen lange matcha-geschiedenis. Van alle theevelden in Japan is minder dan 5% van de velden toegewijd aan de productie van Okumidori matcha. De thee wordt gemalen uit de meest verse en jongste theeblaadjes van de eerste oogst van het jaar en heeft daardoor een natuurlijk zachtere smaak en een rijke umami-smaak. We nodigen je graag uit om samen met ons 30 jaar Clearspring te vieren met deze limited edition Okumidori matcha.
Verroer 1/4 theelepel matchapoeder met 30 ml warm (70-80°C) water en verroer goed met een
matcha klopper. Gebruik absoluut geen kokend water.
Thee ID

Soort
Groene matcha

Smaak
Rijk | grasachtig | zacht

Cafeïne
Hoog

Herkomst
Wazuka, Japan

Temperatuur
70-80°C

Tijd
Goed verroeren met matcha klopper
Productdata
Ingrediënten
100% Matchapoeder*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Bevat cafeïne.
Gebruik
Na opening gekoeld bewaren.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Matchapoeder [Wazuka, Japan].
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
41 g metaal | 11 g papier | 4 g plastic
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
De matcha traditioneel bereiden
Verwarm de kom grondig voor met heet water, maak hem dan leeg en droog hem zorgvuldig af met een doek. Gebruik een bamboetheeschepje om 1½ opgehoopte lepel matchapoeder af te meten (of 1/4 theelepel) en doe deze in de kom. Giet ongeveer 50-60 ml heet water in de kom. Zorg ervoor dat de temperatuur van het water ongeveer 70-80°C is, niet kokend. Neem de
matcha klopper in de ene hand en houd met de andere hand de rand van de Matcha kom vast. Klop de matcha met je pols (niet met je arm) krachtig op in een 'W'-beweging. Wanneer er een dik schuim met veel kleine belletjes op het oppervlak is ontstaan, til je de bamboe garde langzaam uit het midden van de kom. Voeg naar eigen smaak meer water toe en geniet van de heerlijk zachte smaak van matcha.
De oorsprong van het matchapoeder
£1 per verpakking voor Made in Hackney
We zijn erg trots op onze samenwerking met Made In Hackney. In het kader van deze samenwerking doneren we voor elke verkochte verpakking Okumidori Matcha £1 aan dit fantastische goede doel. Made In Hackney is een veganistische kookschool en liefdadigheidsinstelling die door heel Londen en het Verenigd Koninkrijk werkt en gemeenschappen inspireert om meer planten te kweken, te koken en te eten. Ze bieden levensveranderende kook- en voedseltrainingen aan gemeenschapsgroepen die dit het meest nodig hebben en bieden noodvoedselhulp aan huishoudens die in een crisissituatie verkeren.
Keurmerken

EU Biologisch
JP-BIO-005 | Japanse Landbouw

Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch