Biologische whisky peper.
intensief | complexmeesterlijke peper
ingelegd in whiskysingle malt scotch
perfect voor vleesmaar ook voor pasta en roomsauzen
van de Malabarkust, Indiamet Schotse whisky
Biologisch whisky peper
Biologische whisky peper, een zeer bijzondere hoogwaardige peper. Zwarte peper van de Indiase Malabarkust is ingelegd in Schotse single malt whisky. Gedurende 2 dagen rijpt de peper in deze whisky. Aansluitend wordt de peper gedroogd volgens een uitgekiend proces zodat alle aroma's maximaal behouden blijven. Deze meesterlijke peper verwondert met zijn intensieve complexe licht zoete smaak.
Vermaal telkens vers een kleine hoeveelheid whisky peper. Perfect voor vlees, maar ook lekker voor vele andere gerechten. Maak bijvoorbeeld een pasta met
extra vierge olijfolie, wat knoflook,
zeezout, whiskey peper en Parmezaanse kaas. Of gebruik te verfijning van een roomsaus.
Productdata
Ingrediënten
Zwarte Malabar Peper* (98%) en Single Malt Scotch Whisky* (2%).
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Laat de peper in het smaakzakje zitten en knijp na elk gebruik de lucht uit het zakje, dit voorkomt klonteren en behoudt de smaak optimaal.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Zwarte Malabar Peper [Malabarkust, India] en Single Malt Scotch Whisky [Schotland].
Geproduceerd en verpakt in Duitsland.
Verpakking
51,9 g blik | 1,4 g plastic | 1 g papier
Goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het etiket is afwasbaar zodat het blikje makkelijk herbruikbaar is.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Wat is whisky peper?
Whiskypeper, wat is dat? Veel kenners stellen zichzelf deze vraag wanneer ze voor het eerst in aanraking komen met ons peperpareltje. Beste vrienden van smaakexplosies, eerst komt de neus om de hoek kijken: "Wow, wat is dat?" Een mengeling van peper en whiskysmaak! Perfect geharmoniseerd. Dan proef je een beetje whiskypeper, en denk je: "Joepie, maal het alsjeblieft in en over de volgende champignonroomsaus!" Dit is onze meesterlijke whiskypeper, overgoten met Schotse whisky, gedroogd volgens een uitgekiend concept om alle smaken te behouden. Wat overblijft is altijd verbazing en verwondering, die onmiddellijk plaatsmaakt voor bewondering. De whiskypeper heeft zijn plaats bovenaan de lijst meer dan verdiend dankzij zijn zoete whiskysmaak. Het drogen is een bijzondere uitdaging. Na vele pogingen hebben we een goede manier gevonden om de exquise whiskysmaken aan de peper te binden tot een uitzonderlijk, smakelijk product.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Peper van de peperkust
De Malabarkust wordt ook wel de peperkust genoemd. Deze bijnaam heeft het gebied gekregen vanwege de actieve handel in specerijen waarvan peper het belangrijkste was. Al in de oudheid werd vanaf de Malabarkust gehandeld in zwarte peper, die naar Mesopotamië en het oostelijke Middellandse Zeegebied ging. De handel met gebieden in het huidige China, kwam in de laatste eeuw voor Christus op gang. Zowel de Grieken als Romeinen hebben handelsposten gehad aan de Malabarkust. Later hebben ook de Nederlanders onder de VOC vlag handelsposten gesticht in dit gebied.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten