Biologische lange peper.
rijk | intensiefbijzondere klassieke peper
klassieke bijzonderheidonder de pepersoorten
combineert goed met aubergine, pasta, soepen wild vlees
uit Lampung, Indonesiëverpakt in Duitsland
Biologische lange peper
Biologische lange peper, een klassieke bijzonderheid onder de pepersoorten. Sinds enige jaren beleeft deze peper zijn renaissance in de restaurantwereld en dat is namelijk niet voor niks. De lange peper heeft een zeer rijke intensieve smaak met een licht nootachtig aroma. Deze variant peper is rijker van smaak dan zwarte peper. Dit maakt de lange peper perfect voor gerechten met een sterkere smaak.
Combineert perfect met aubergine, pasta, soep en wild vlees. Hak grof en maal de peper telkens vers in de pepermolen. In bijvoorbeeld soepen en stoofpotten kun je deze peper mee laten koken.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Lange peper in de Europese keuken
De Romeinen kenden drie soorten peper: zwarte peper, witte peper en lange peper. In de tijd van de Romeinen was de lange peper het duurste, deze koste 15 denarii per pond tegenover 4 denarii per pond voor zwarte peper. In de Middeleeuwen was lange peper de standaard peper in Europa, deze peper is terug te vinden in vele Middeleeuwse kookboeken. Echter bleef lange peper in deze tijd ook een kostbaar specerij. In de loop van de 17e eeuw verdween lange peper langzaam uit de Europese keuken en werd het vervangen door de zwarte peper die de VOC in grote hoeveelheden importeerde.
Productdata
Ingrediënten
100% Lange Peper*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Lange Peper [Lampung, Indonesië].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
59 g blik | 1 g papieren etiket
Deze verpakking is zeer goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. De etiketten zijn makkelijk te verwijderen door de verpakking met warm water te wassen. Zo kun je de verpakking hergebruiken voor bijvoorbeeld andere kruiden.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten