Rode Kampot peper.
rijk | vruchtig | aangename scherptezeldzame peper
met zeer veel handwerk geteeldvolgens een oude traditie
te gebruiken als zwarte peperbijzonder lekker voor vis en vlees
uit Kampot, Cambodjaverpakt in Duitsland
Rode Kampot peper
Rode kampot peper, een zeer exclusieve peper geteeld en geproduceerd volgens een oude Cambodjaanse traditie. Volgens de peperkenners is dit de beste peper ter wereld. De kampot peper wordt getypeerd door een ontzettend rijke vruchtige smaak met een uiterst aangename scherpte. Een smaak die niet te vergelijken is met zwarte peper!
Rode kampot peper is te gebruiken als zwarte peper. Deze peper is in het bijzonder lekker voor vis en vlees. Maal de peper telkens vers in de pepermolen.
Het telen van rode Kampot peper
De rode kampot peper is zeer lastig te produceren. Peper doorloopt bij het rijpen drie stadia zoals bij een paprika. Eerst groen, dan geel en dan rood. De peperbessen rijpen alleen niet allemaal even snel. Er zijn telkens een aantal peperbessen rood. Er is dus geen perfect punt van oogsten, wanneer de meeste peperbessen rood zijn, is een groot deel van de peperbessen al te rijp. Ook vogels houden van de rode peperbessen vanwege de zoetheid. De rode peperbessen moeten dus na het met de hand plukken van de peper bij een late oogst met de hand per korrel worden gesorteerd. Door o.a. deze zaken is er zeer veel kennis en ervaring nodig om deze peper te telen, dit maakt echte rode Kampot peper een zeldzaamheid.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
De peperteelt in Cambodja
De traditie van peperteelt in Cambodja is oud, zeer oud zelfs! Door de Rode Khmer Oorlog is deze traditie echter zwaar verstoord en in de vergetelheid geraakt. Door Cambodjaanse pioniers heeft men oude kennis weten te redden en zijn er weer peperplantages opgezet. De peperteelt in Cambodja is de laatste jaren aan een nieuwe bloei begonnen en krijgt langzamerhand zijn positie aan de top weer terug.
Productdata
Ingrediënten
100% Rode Kampot Peper.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Rode Kampot Peper [Kampot, Cambodja].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
59 g blik | 1 g papieren etiket
Deze verpakking is zeer goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. De etiketten zijn makkelijk te verwijderen door de verpakking met warm water te wassen. Zo kun je de verpakking hergebruiken voor bijvoorbeeld andere kruiden.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
Protected Geographical IndicationGegarandeerde herkomst
Meer weten