Biologische witte Malabar peper.
zeer intensief | scherphoogwaardige witte peper
geteeld in mengcultuurmet vele andere gewassen
voor lichte sauzen, salades, soepenen vis
uit het Periyar natuurparkMalabarkust, Zuid-India
Biologische witte Malabar peper
Biologische witte Malabar peper uit het Periyar natuurpark in Kerala, Zuid-India. De boeren in dit gebied aan de Malabarkust telen de peper in een mengcultuur met vele andere biologische gewassen. Hierdoor blijft bijvoorbeeld de grond zeer vruchtbaar en gaat de teelt van peper veel minder ten koste van de bio-diversiteit en lokale dieren. De rode peperbessen worden rijp geoogst. Na de oogst worden de peper bessen 10-14 dagen in stromend water gelegd. Hierdoor raakt de schil los en blijft het vruchtvlees en de pit behouden. Daarna wordt de peper in de zon gedroogd. Witte peper heeft een zeer intensieve scherpe smaak.
In de Europese keuken wordt witte peper veelal gebruikt voor het op smaak brengen van lichte sauzen en soepen. Maar de intensieve scherpte maakt deze peper ook zeker geschikt voor licht vlees, salades, vis en zeevruchten. Maal de peper telkens vers in de pepermolen.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Peper van de peperkust
De Malabarkust wordt ook wel de peperkust genoemd. Deze bijnaam heeft het gebied gekregen vanwege de actieve handel in specerijen waarvan peper het belangrijkste was. Al in de oudheid werd vanaf de Malabarkust gehandeld in zwarte peper, die naar Mesopotamië en het oostelijke Middellandse Zeegebied ging. De handel met gebieden in het huidige China, kwam in de laatste eeuw voor Christus op gang. Zowel de Grieken als Romeinen hebben handelsposten gehad aan de Malabarkust. Later hebben ook de Portugezen en Nederlanders onder de VOC vlag handelsposten gesticht in dit gebied.
Productdata
Ingrediënten
100% Witte Malabar Peper*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Witte Malabar Peper [Periyar natuurpark in Kerala, Zuid-India].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
59 g blik | 1 g papieren etiket
Deze verpakking is zeer goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. De etiketten zijn makkelijk te verwijderen door de verpakking met warm water te wassen. Zo kun je de verpakking hergebruiken voor bijvoorbeeld andere kruiden.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw
Vragen? We helpen je graag!