Biologische witte Malabar peper.
zeer intensief | scherptop kwaliteit witte peper
geteeld in mengcultuurmet vele andere gewassen
voor lichte sauzen, salades, soepen vis
uit Kerala, Zuid-Indiaverpakt in Duitsland
Biologisch witte Malabar peper
Biologische witte Malabar peper uit het Periyar natuurpark in Kerala, Zuid-India. De boeren in dit gebied aan de Malabarkust telen de peper in een mengcultuur met vele andere biologische gewassen. Hierdoor blijft bijvoorbeeld de grond zeer vruchtbaar en wordt biodiversiteit bevorderd. De rode peperbessen worden rijp geoogst. Na de oogst worden de peper bessen 10-14 dagen in stromend water gelegd. Hierdoor raakt de schil los en blijft het vruchtvlees en de pit behouden. Daarna wordt de peper in de zon gedroogd. Deze peper maakt indruk met zijn absolute topkwaliteit en wordt streng gesorteerd op oogst jaar. Witte peper heeft een zeer intensieve scherpe smaak met een lichte citroenachtige noot.
In de Europese keuken wordt witte peper veelal gebruikt voor het op smaak brengen van lichte sauzen en soepen. Maar de intensieve scherpte maakt deze peper ook zeker geschikt voor licht vlees, salades, vis en zeevruchten. Maal de peper telkens vers in de pepermolen.
Productdata
Ingrediënten
100% Witte Malabar Peper*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
58,9 g blik | 1 g papier
Goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het etiket is afwasbaar zodat het blikje makkelijk herbruikbaar is.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Peper van de peperkust
De Malabarkust wordt ook wel de peperkust genoemd. Deze bijnaam heeft het gebied gekregen vanwege de actieve handel in specerijen waarvan peper het belangrijkste was. Al in de oudheid werd vanaf de Malabarkust gehandeld in zwarte peper, die naar Mesopotamië en het oostelijke Middellandse Zeegebied ging. De handel met gebieden in het huidige China, kwam in de laatste eeuw voor Christus op gang. Zowel de Grieken als Romeinen hebben handelsposten gehad aan de Malabarkust. Later hebben ook de Nederlanders onder de VOC vlag handelsposten gesticht in dit gebied.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten