Demeter biologische glutenvrije wonderbroodjes mix.
glutenvrije broodjesminiversie van het populaire wonderbrood
van glutenvrije haveren zaden
in een handomdraai verse broodjeszonder gist
vezelrijk14 g vezels / 100 g mix
Demeter biologische glutenvrije wonderbroodjes mix
Klein maar machtig! De wonderbroodjes mix is de miniversie van de populaire wonder broodmix, maar net zo knapperig en net zo lekker. Natuurlijk is deze biodynamische mix ook glutenvrij en veelzijdig te bereiden. Je hebt in een handomdraai verse, luchtige broodjes met lekkere pitjes op je bord, want de broodjes zijn nog sneller klaar dan het brood. Water toevoegen, vormen en 35 minuten bakken. Door de unieke samenstelling is deze broodmix vezelrijk en een bron van eiwitten.
Deze verpakking is goed voor 8 wonderbroodjes.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken**, Sesamzaad**, Pompoenpit**, Zonnebloempit**, Lijnzaad**, Gebroken Lijnzaad**, Gemalen Vlozaadschil*, Chiazaad* en Steenzout.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergenen
Bevat sesam. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten]
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1669 kJ / 399 kCal |
Vetten | 15 gram |
- waarvan verzadigd | 2,2 gram |
- waarvan onverzadigd | 12,8 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
- waarvan suikers | 0,7 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 15 gram |
Zout | 1,7 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Dit is Bauckhof
Demeter is de eerste keuze voor Bauckhof
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauckhof-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauckhof groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Recept | Wonderbroodjes
Bestrooi de wonderbroodjes met pitten of zaden zoals
pompoenpitten. De wonderbroodjes zijn geschikt om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook 4 wonderbroodjes per keer bakken door 175 g broodmix te combineren met 190 ml lauwwarm water.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij Demeter / Bio 350 g | 375 ml Water
lauwwarm
Bereiding
1. Verroer de broodmix met het water in een kom en laat 5 minuten wellen.
2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm.
3. Bak de broodjes 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Recept | Wonderballetjes
Een lekker voedzaam tussendoortje perfect voor onderweg. Goed voor ca. 25 balletjes.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij Demeter / Bio 350 g | 375 ml Water koud
Bereiding
1. Verroer de broodmix met het water in een kom en laat 5 minuten wellen. 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in ca. 25 balletjes ter grootte van een eetlepel. 3. Bak de wonderballetjes 35 minuten op 220ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Recept | Wonder kwarkbroodjes
Lekkere feestelijke broodjes.
Ingrediënten
250 ml Water lauwwarm | 250 g Magere Kwark | 1 zak Bauckhof Wonderbroodjes Mix Glutenvrij Demeter / Bio 350 g
Bereiding
1. Verroer het warme water met de kwark, voeg de broodmix toe, verroer en laat 5 minuten wellen. 2. Verdeel met vochtige handen de deegmassa in 8 stukken, vorm tot balletjes en leg op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk plat zodat het deeg een hoogte heeft van 2 cm. 3. Bak de wonder kwarkbroodjes 35 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Crossed Grain
OATS-DE-018-122
Meer weten