Biologische soba boekweitnoedels.
Japanse noedelsVan 100% boekweit
Langzaam gedroogdGemaakt volgens de traditionele "roll and cut" methode
In de keukenLekker voor soepen, wokgerechten en noedelsalades
Geproduceerd in JapanDoor een derde generatie familiebedrijf
Biologische soba boekweitnoedels
Authentieke glutenvrije soba boekweitnoedels gemaakt door een derde generatie familiebedrijf in Japan. Omdat boekweit geen gluten bevat, vergt het veel vaardigheid en tijd om deze populaire noedels te maken. De biologische boekweit wordt meerdere keren gemalen, zodat de noedels zacht van binnen zijn en de smaken van bijvoorbeeld bouillon goed absorberen. Deze noedels worden gemaakt volgens de traditionele "roll and cut" methode. Dit betekent dat het deeg dun wordt uitgerold en daarna wordt gesneden, in plaats van door een vorm wordt geperst. Daarna worden de noedels langzaam op lage temperatuur gedroogd in plaats van snel op 80 °C. Het langzame drogen geeft de noedels de aangename stevige textuur. Dunne noedels met een kruidige nootachtige smaak. Bron van eiwitten.
Gebruik voor bijvoorbeeld noedelsoep, wokgerechten en noedelsalades. Maak voor noedelsoep bijvoorbeeld dashi, een bouillon van
sojasaus en
kombu, of gebruik de
tsuyu noedelbouillon. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg de noedels toe (ca. 100 g per portie) en roer. Laat 5 minuten zachtjes koken, giet af en spoel af met koud water.
Productdata
Ingrediënten
100% Boekweitmeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
5 g plastic
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1488 kJ / 351 kCal |
Vetten | 2,7 gram |
waarvan verzadigd | 0,5 gram |
waarvan onverzadigd | 2,2 gram |
Koolhydraten | 64 gram |
waarvan suikers | 1,8 gram |
Vezels | 3,5 gram |
Eiwitten | 16 gram |
Zout | 0,03 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
De soba boekweitnoedels
Het belang van soba boekweitnoedels in Japan
Boekweitnoedels staan in Japan voor een lang leven, sterkte en veerkracht. Traditioneel worden soba noedels in Japan geserveerd bij feesten of op het einde van een avond drinken. Ook worden de noedels geserveerd op nieuwjaarsdag.
Keurmerken
EU Biologisch
JP-BIO-154 | Niet-EU-Landbouw
Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch
Meer weten