Hokkaido kombu zeewier.
umami rijke smaakook bekend onder de naam dashima
kombu zeewierrijk aan jodium
dashi bouillonvoor talloze recepten in de Japanse keuken
uit Japanuit de weelderige wateren rond Hokkaido
Hokkaido kombu zeewier
Hokkaido kombu zeewier op duurzame wijze geoogst in de weelderige wateren rond Hokkaido, het noordelijkste grote eiland van Japan. Kombu, ook wel bekend als dashima, heeft een bijzonder umami rijke smaak. Rijk aan jodium.
Perfect voor dashi, een populaire Japanse bouillon die wordt gebruikt voor talloze gerechten in de Japanse keuken zoals sauzen, soepen en stoofpotten. Week 2 gram kombu 20 minuten in 1 liter water. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Haal hierna de kombu uit de bouillon. Je kunt de kombu ook combineren met
shiitake, laat de bouillon dan circa 15 minuten sudderen.
De visie van Clearspring
Productdata
Ingrediënten
100% Laminaria Japonica Kombu Zeewier.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van schaaldieren en vis. Glutenvrij.
Vrij van
Zonder toevoegingen. Veganistisch.
Gebruik
Zeewier is rijk aan jodium. Wanneer je een overgevoeligheid hebt voor jodium adviseren wij om een arts te raadplegen voordat je zeewier eet.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Afkomstig uit de wateren rond Hokkaido, Japan.
Verpakking
12 g LDPE / EVOH plastic
De zak mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram dashi bouillon
Energie | 7 kJ / 2 kCal |
Vetten | 0 gram |
- waarvan verzadigd | 0 gram |
- waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 0,2 gram |
- waarvan suikers | 0 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 0,02 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,02 gram |
Mineralen
per 100 gram dashi bouillon
Nutri-Score
Keurmerken
Vegan KeurmerkGegarandeerd veganistisch
Vragen? Wij helpen je graag!