Hokkaido kombu zeewier.
Kombu zeewier afkomstig uit de weelderige wateren rond Hokkaido, het noordelijkste grote eiland van Japan. Kombu is bijzonder rijk van smaak met veel umami. Op verantwoorde wijze in het wild verzameld in de wateren rond Japan. Jodiumrijk.
Kombu is een belangrijk ingrediënt voor dashi bouillon, de basis van talloze Japanse recepten. Week 1 gram kombu 20 minuten in 1 liter water. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Haal hierna de kombu uit de bouillon. Bereid de bouillon voor een nog rijkere smaak eventueel met wat
shiitake paddenstoelen.
Ingrediënten
100% Kombu Zeewier (Laminaria Japonica).
Allergie informatie
Kan schaaldieren, vis en weekdieren bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Zeewier is jodiumrijk. Wanneer je een overgevoeligheid hebt voor jodium adviseren wij om een arts te raadplegen voordat je zeewier eet. Eet dit zeewier niet zo, maar gebruik alleen voor bouillon. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Kombu Zeewier [Hokkaido, Japan].
Verpakking
PE plastic [14 g].
Voedingswaarden
per 100 gram dashi bouillon
Energie | 4 kJ / 1 kCal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 0 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 0,01 gram |
Mineralen
per 100 gram bereid zeewier
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score