Biologische glutenvrije wonder broodmix.
glutenvrij wonderbroodvolgens een Noorse receptuur
van glutenvrije haveren żaden
makkelijk te bakkenzonder gist
vezelrijk13 g vezels / 100 g mix
Biologische glutenvrije wonder broodmix
Heb je ooit een brood gewild dat je gemakkelijk zelf kunt bakken? Een brood dat snel te maken en voedzaam is? Zelfs glutenvrij? Het Bauckhof wonderbrood! Een pure meelvrije mix van glutenvrije haver en zaden die je alleen met water mengt, even laat weken en dan meteen bakt. Zo snel dat je in de bereidingstijd nauwelijks bij de bakker zou kunnen zijn. Zo voedzaam dat we hier graag in detail treden: vezelrijk en een bron van eiwitten door de unieke samenstelling. Ideaal dus voor iedereen die in het dagelijks leven veel energie nodig heeft - van moeders tot wedstrijdsporters.
Deze verpakking is goed voor een wonderbrood van ca. 970 g.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken*, Pompoenpit*, Zonnebloempit*, Gebroken Lijnzaad*, Sesamzaad*, Lijnzaad*, Chiazaad (Salvia Hispanica)*, Volkoren Gierstvlokken*, Gemalen Vlozaadschil* en Zout.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Bevat sesam. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g] en bron van eiwitten [minstens 12% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten].
Gebruik
Niet rauw eten.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrije Volkoren Havervlokken [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g PP plastic
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1949 kJ / 468 kCal |
Vetten | 28 gram |
- waarvan verzadigd | 3,9 gram |
- waarvan onverzadigd | 24,1 gram |
Koolhydraten | 29 gram |
- waarvan suikers | 0,8 gram |
Vezels | 13 gram |
Eiwitten | 20 gram |
Zout | 1,5 gram |
Mineralen
per 100 gram broodmix
Ijzer | 5,9 mg (42% RI) |
Magnesium | 247 mg (66% RI) |
Mangaan | 3,2 mg (160% RI) |
Fosfor | 460 mg (66% RI) |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat de voedingswaarden daarvan niet bekend zijn.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Van het veld naar de keuken
Ontwikkeld door een Noorse pastoor
Het recept voor het wonderbrood is ontwikkeld door de Noorse pastoor Markset. Dat een pastoor zich om voeding bekommert is niks nieuws, al in 1850 bedacht de New-Yorkse pastoor Graham het Graham brood en richtte hij de American Vegetarian Society op. Op basis van de positieve ervaringen van Noorse avonturiers en skiërs met haver heeft pastoor Markset samen met sporters en zijn sportieve familie dit wonderlijke brood ontwikkeld. In zijn boek "Levekraft" vertelt hij over zijn voedingsconcept voor sporters.
Recept | Snel wonderbrood
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Glutenvrij | 550 ml Water | beetje
Olie
Bereiding
1. Kook het water, verroer met de broodmix in een kom en laat 20 minuten wellen.
2. Vet een cakeblik in met olie, doe het deeg in het cakeblik en verdeel het deeg goed.
3. Bak het brood 70 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
4. Haal het brood direct uit de bakvorm en laat het brood afkoelen op een rooster.
Recept | Traditioneel plat wonderbrood
Traditionele bereiding van het wonderbrood.
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Glutenvrij | 1 liter Water
Bereiding
1. Verroer de broodmix met water in een kom en laat 3 uur wellen. 2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat. 3. Bak het brood zonder voorverwarmen 80 minuten op 200ºC in de oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Wonder knäckebröd
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Wonder Broodmix Glutenvrij | 500 ml Water | beetje
Olie |
Sesamzaad |
Grof Zeezout
Bereiding
1. Verroer de broodmix met koud water in een kom en laat 20 minuten wellen.
2. Deel het deeg op in 3 delen en rol dun uit tussen vellen bakpapier.
3. Snijd het deeg in vierkanten in zodat je deze makkelijk kunt breken.
4. Leg de 3 vellen op 3 bakplaten. Verfijn naar smaak met bijvoorbeeld wat sesam of zeezout.
5. Bak de bakplaten 35 minuten op 180ºC in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op hete lucht. Laat goed afkoelen en breek aansluitend in stukken.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed Grain
OATS-DE-018-070
Meer weten