Demeter biologische glutenvrije volkoren haver broodmix.
glutenvrij volkoren haverbroodverfijnd met zuurdesem
makkelijk te bakkengeschikt voor de broodbakmachine
12 g eiwittenper 100 gram broodmix
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische glutenvrije volkoren haver broodmix
Demeter biologische glutenvrije volkoren haver broodmix. Met deze mix op basis van 70% havervlokken met zuurdesem bak je makkelijk een zeer voedzaam glutenvrij brood.
Deze verpakking is goed voor een brood van circa 850 gram. De broodmix is uitermate geschikt voor de broodbakmachine.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Landbouw in harmonie met de natuur
Bauckhof streeft ernaar om zoveel mogelijk producten in Demeter kwaliteit te produceren. Met biologisch-dynamische landbouw kunnen we de komende generaties namelijk ook de beste kwaliteit producten blijven bieden. Demeter landbouw gaat verder dan biologisch, het uitgangspunt is dat de biologisch-dynamische landbouw plaats vindt in harmonie met de natuur. Bij Demeter landbouw worden niet alleen schadelijke substanties weggelaten, maar wordt ook hard gewerkt aan een levende bodem, meer bio-diversiteit en een eerlijke toeleveringsketen.
Dit is Bauckhof
Recept | Haverbrood uit de oven
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Haver Broodmix | 1 zakje
Gist | 500 ml Water
lauwwarm |
Olie neutraal / Byodo
Bereiding
Stap 1
Vermeng de broodmix goed met de gist.
Stap 2
Voeg het lauwwarme water toe en vermeng minstens 5 minuten met behulp van een keukenmachine of mixer met deeghaken.
Stap 3
Doe het deeg in een ingevet cakeblik, strijk glad en smeer in met olie.
Stap 4
Bedek het deeg met folie en laat 20 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 5
Verwijder het folie en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Stap 6
Haal het brood direct uit het cakeblik en laat afkoelen op een rooster.
Recept | Haverbrood uit de broodbakmachine
Ingrediënten
475 ml Water
koud | 1 verpakking Bauckhof Haver Broodmix | 1 zakje
Gist
Bereiding
Stap 1
Doe het koude water in de broodbakmachine, gevolgd door de broodmix en het zakje gist.
Stap 2
Bak het brood bij voorkeur op het snelprogramma stand donker.
Stap 3
Haal gedurende het kneden 2 tot 3 keer het deeg goed los zodat het deeg optimaal vermengd.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken** (70%), Volkoren Rijstmeel** (22%), Zuurdesempoeder (Boekweitmeel*), Zeezout en Verdikkingsmiddel (Guargom*).
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Mogelijk sporen van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers). Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrije Havervlokken [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar. De verpakking mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1507 kJ / 357 kCal |
Vetten | 5,3 gram |
- waarvan verzadigd | 1 gram |
- waarvan onverzadigd | 4,3 gram |
Koolhydraten | 61 gram |
- waarvan suikers | 1,1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 1,1 gram |
Vezels | 8,3 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Zout | 1,9 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat we geen voedingswaarden hebben van het gebakken brood. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische teelt
Crossed GrainOATS-DE-018-033