Demeter biologische glutenvrije haver broodmix.
Glutenvrij haverbroodVol van smaak
70% haverMet volkoren rijst en zuurdesem
Bron van vezels8,5 g vezels / 100 g
Geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische glutenvrije haver broodmix
Glutenvrije broodmix van 70% volkoren haver met zuurdesem. De biodynamische glutenvrije haver is voornamelijk afkomstig uit Noord-Duitsland, waar Bauck Mühle is gevestigd. Met deze broodmix bak je een stevig haverbrood met een volle haversmaak. Je hoeft alleen nog water en gist toe te voegen. Ook geschikt voor de broodbakmachine.
Deze verpakking is goed voor een brood van ca. 850 g.
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegan | Zonder cellulose | Zonder tarwezetmeel | Zonder toegevoegde suikers
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken** (50%), Volkoren Rijstmeel** (22%), Glutenvrij Volkoren Havermeel** (20%), Zuurdesem* (Boekweitmeel*), Steenzout, Verdikkingsmiddel (Guargom*) en Gemalen Vlozaadschil*.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Bron van vezels [minstens 3 g vezels / 100 g].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1504 kJ / 356 kCal |
Vetten | 5,3 gram |
waarvan verzadigd | 1 gram |
waarvan onverzadigd | 4,3 gram |
Koolhydraten | 61 gram |
waarvan suikers | 1,1 gram |
Vezels | 8,5 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Zout | 2 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en een onbekende hoeveelheid zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix. De voedingswaarden van het gebakken brood zijn onbekend.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauck Mühle wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauck Mühle getest op gluten Zo kan Bauck Mühle je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Recept | Haverbrood uit de oven
Ingrediënten
1 zak Bauckhof Haver Broodmix Volkoren Glutenvrij | 1 zakje
Gist | 500 ml Water |
Neutrale Olie
Bereiding
1. Verroer de broodmix met de gist en het lauwwarme water en kneed 5 minuten tot een goed deeg. | 2. Doe het deeg in een ingevet cakeblik, strijk glad en smeer in met olie. | 3. Bedek met folie en laat 20 minuten rijzen op een warme plek. | 4. Verwijder het folie en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte. | 5. Haal het brood uit het blik.
Recept | Rustiek haverbrood uit de broodbakmachine
Ingrediënten
475 ml Water | 1 zak Bauckhof Haver Broodmix Volkoren Glutenvrij | 1 zakje
Gist
Bereiding
1. Doe het koude water in de broodbakmachine, gevolgd door de broodmix en het zakje gist. | 2. Bak bij voorkeur op het snelprogramma stand donker. | 3. Haal gedurende het kneden 1 tot 2 keer het deeg goed los zodat het deeg optimaal vermengd.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Crossed Grain
OATS-DE-018-033
Meer weten