Biologische glutenvrije snelle haverbroodjes mix.
glutenvrije haverbroodjesmet zuurdesem
makkelijk en snel te bakkenzonder te laten rijzen
6,6 g eiwittenper 100 gram broodmix
geproduceerd in Duitslandmet haver uit de Europese Unie
Biologische glutenvrije snelle haverbroodjes mix
Stel je voor, de geur van versgebakken broodjes trekt door je huis. En dat met maximaal 10 minuten keukenwerk? Met deze glutenvrije broodmix is dat geen probleem! Deze broodjes hoeven ook niet te rijzen, de combinatie van zuurdesem met wijnsteenzuur zorgt namelijk voor een lekker hartig broodje wat goed rijst. Deze broodjes zijn perfect voor een rustig ontbijt of een heerlijke lunch.
Deze verpakking is genoeg voor 10 haverbroodjes.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Op naar 100% biologische landbouw
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Zo draag je bij aan ons doel om landbouw 100% biologisch te maken en om pesticiden tot de verleden tijd te laten behoren. Dat is goed voor de bijen, goed voor de regenwormen, goed voor het milieu en goed voor ons allemaal.
Dit is Bauckhof
Recept | Snelle haverbroodjes
Bereiding
Stap 1
Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng tot een goed deeg.
Stap 2
Maak van het deeg met vochtige handen een rol.
Stap 3
Verdeel de rol in 10 gelijke stukken.
Stap 4
Vorm de stukken licht rond en rol in een topping van vlokken en zaden.
Stap 5
Leg op een met bakpapier bekleede bakplaat en druk aan.
Stap 6
Bak 35 minuten midden in een voorverwarmde oven op 220ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Mini snelle haverbroodjes
Bereiding
Stap 1
Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng tot een goed deeg.
Stap 2
Maak van het deeg met vochtige handen 20 kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
Stap 3
Rol in een topping van vlokken en zaden.
Stap 4
Leg op een met bakpapier bekleede bakplaat.
Stap 5
Druk de balletjes deeg goed aan.
Stap 6
Bak 25 minuten midden in een voorverwarmde oven op 220ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrij Volkoren Havermeel* (40%), Maïszetmeel*, Rijstmeel*, Volkoren Gierstmeel, Zuurdesem (Quinoameel* en Rijstmeel*), Tapiocazetmeel*, Verdikkingsmiddel (Xanthaan), Steenzout, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel*) en Vlozaadschil*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers). Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Volkoren Havermeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar. De verpakking mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1473 kJ / 348 kCal |
Vetten | 2,5 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2 gram |
Koolhydraten | 73 gram |
- waarvan suikers | 0,4 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,4 gram |
Vezels | 4,1 gram |
Eiwitten | 6,3 gram |
Zout | 2,1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat we geen voedingswaarden hebben van het gebakken brood. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainOATS-DE-018-109