Biologische glutenvrije snel 5-granenbrood mix.
glutenvrij 5-granenbroodmet boekweit zuurdesem
makkelijk en snel te bakkenzonder te laten rijzen
6,3 g eiwittenper 100 gram broodmix
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Biologische glutenvrije snel 5-granenbrood mix
Biologische glutenvrije snel 5-granenbrood mix. Aan deze broodmix hoef je alleen water toe te voegen, het deeg in een cakeblik te doen en het te bakken. Zonder dat je het deeg hoeft te laten wachten of rijzen, de combinatie van boekweit zuurdesem met wijnsteenzuur zorgt namelijk voor een lekker hartig brood wat goed rijst. Binnen 60 minuten heb je zo een lekker vers zelfgebakken brood op tafel staan. Deze broodmix bevat bewust geen haver en zaden om de mix ook geschikt te maken voor mensen die minder goed tegen haver of zaden kunnen.
Deze verpakking is goed voor een brood van circa 800 gram. Deze broodmix is niet geschikt voor een broodbakmachine.
Op naar 100% biologische landbouw
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Zo draag je bij aan het doel van Bauckhof om landbouw 100% biologisch te maken en om pesticiden tot de verleden tijd te laten behoren. Dat is goed voor de bijen, goed voor de regenwormen, goed voor het milieu en goed voor ons allemaal.
De snel 5-granenbrood mix bereiden
Recept | Snel 5-granenbrood uit de oven
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof 5-Granenbrood Mix | 475 ml Water
lauwwarm |
Olie neutraal
Bereiding
Stap 1
Verroer de broodmix goed met lauwwarm water.
Stap 2
Doe het deeg direct in een goed ingevet cakeblik.
Stap 3
Strijk met een natte lepel het deeg glad en smeer in met wat olie.
Stap 4
Snijd het brood met een met olie ingesmeerd mes in de lengte in.
Stap 5
Bak 50-60 minuten in een voorverwarmde oven op 225ºC. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Stap 6
Haal het brood direct uit het cakeblik en laat afkoelen op een rooster.
Variaties
Variaties op het basisrecept.
Pompoenpitten
Roer 50 g
pompoenpitten door het deeg en bestrooi het deeg met wat pompoenpitten.
Walnoten
Roer 75 g grof gehakte
walnoten door het deeg.
Zonnebloempitten
Roer 50 g
zonnebloempitten door het deeg en bestrooi het deeg met wat zonnebloempitten.
Productdata
Ingrediënten
Volkoren Rijstmeel*, Maïszetmeel*, Volkoren Rijstvlokken*, Volkoren Gierstvlokken*, Zuurdesem (Boekweitmeel*), Gepofte Quinoa*, Maïsmeel*, Boekweitvlokken*, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel*), Steenzout en Verdikkingsmiddel (Guargom*) en Gemalen Vlozaadschil*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers). Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
7 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar. De verpakking mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1444 kJ / 341 kCal |
Vetten | 1,8 gram |
- waarvan verzadigd | 0,4 gram |
- waarvan onverzadigd | 1,4 gram |
Koolhydraten | 72 gram |
- waarvan suikers | 1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 1 gram |
Vezels | 4,4 gram |
Eiwitten | 6,3 gram |
Zout | 2.3 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat we geen voedingswaarden hebben van het gebakken brood. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Crossed GrainDE-018-091