Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix.
glutenvrij zuurdesem haverbroodmet een krokante korst
makkelijk te bakkengeschikt voor de broodbakmachine
7,5 g eiwittenper 100 gram mix
geproduceerd in Duitslandvan ingrediënten uit de Europese Unie
Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix
Biologische glutenvrije rustieke haver broodmix op basis van glutenvrij volkoren havermeel met zuurdesem. Bak makkelijk een heerlijk haverbrood met een krokante korst.
Deze verpakking is goed voor een brood van circa 825 gram. De broodmix is uitermate geschikt voor de broodbakmachine.
Glutenvrije haver
Haver is van nature glutenvrij, maar bevat vaak meer dan 20 ppm door kruisbesmetting met andere gewassen zoals tarwe. Dit komt bijvoorbeeld doordat de haver in dezelfde silo's als tarwe wordt opgeslagen of omdat er naast het haverveld ook tarwe verbouwd wordt. De glutenvrije haver van Bauckhof wordt met bijzonder veel zorg verbouwd en verwerkt om tot hoogwaardige gegarandeerd glutenvrije haver te komen. De haver wordt meermaals getest op gluten. Elke batch die de molen uitkomt wordt eerst in het molenlaboratorium van Bauckhof getest op gluten Zo kan Bauckhof je vele gecertificeerd glutenvrije producten met haver bieden.
Op naar 100% biologische landbouw
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Zo draag je bij aan ons doel om landbouw 100% biologisch te maken en om pesticiden tot de verleden tijd te laten behoren. Dat is goed voor de bijen, goed voor de regenwormen, goed voor het milieu en goed voor ons allemaal.
Dit is Bauckhof
Recept | Rustiek haverbrood uit de oven
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Rustieke Haver Broodmix | 1 zakje
Gist | 500 ml Water
lauwwarm |
Rijstmeel
Bereiding
Stap 1
Vermeng de broodmix met de gist en het lauwwarme water en kneed tot een goed deeg.
Stap 2
Leg op een met bakpapier belegde bakplaat en vorm een goed brood.
Stap 3
Strijk het deeg glad en bestrooi met rijstmeel.
Stap 4
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek.
Stap 5
Bestrooi het deeg opnieuw met wat rijstmeel en plaats een vuurvast bakje met 100 ml kokend water in de oven.
Stap 6
Bak 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 250ºC, verlaag hierna de temperatuur naar 220ºC en bak nog 50 minuten. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Rustiek haverbrood uit de broodbakmachine
Ingrediënten
500 ml Water
koud | 1 verpakking Bauckhof Rustieke Haver Broodmix | 1 zakje
Gist
Bereiding
Stap 1
Doe het koude water in de broodbakmachine, gevolgd door de broodmix en het zakje gist.
Stap 2
Bak het brood bij voorkeur op het snelprogramma stand donker.
Stap 3
Haal gedurende het kneden 1 tot 2 keer het deeg goed los zodat het deeg optimaal vermengd.
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrij Volkoren Havermeel* (33,7%), Maïszetmeel*, Volkoren Boekweitmeel*, Volkoren Bruin Gierstmeel*, Aardappelzetmeel*, Zuurdesem (Boekweitmeel*, Quinoameel* en Starterculturen), Zeezout, Verdikkingsmiddel (Xanthaan) en Gemalen Vlozaadschil*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van noten, sesam en soja. Vrij van gluten en lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers). Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Volkoren Havermeel [Europese Unie], Maïszetmeel [Europese Unie], Volkoren Boekweitmeel [Europese Unie], Volkoren Bruin Gierstemeekl [Europese Unie], Aardappelzetmeel [Europese Unie], Zuurdesem [Europese Unie], Xanthaan [Europese Unie] en Gemalen Vlozaadschil [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
4 g plastic
De verpakking mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram broodmix
Energie | 1470 kJ / 348 kCal |
Vetten | 3 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,5 gram |
Koolhydraten | 69 gram |
- waarvan suikers | 0,8 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,8 gram |
Vezels | 6,7 gram |
Eiwitten | 7,5 gram |
Zout | 1,9 gram |
- waarvan van nature aanwezig | onbekend |
Nutri-Score

De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de broodmix in plaats van het gebakken brood omdat we geen voedingswaarden hebben van het gebakken brood. Vanwege het zoutgehalte heeft de broodmix een C-score.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed GrainDE-018-086