Biologische soba boekweitnoedels.
rijk | nootachtigzachte textuur
van 100% boekweitzonder tarwe
serveer als noedelsoepof gebruik voor noedelsalades
traditioneel geproduceerd in Japandoor een familiebedrijf
Biologische soba boekweitnoedels
Biologische soba boekweitnoedels traditioneel gemaakt door een familiebedrijf in Nagano, Japan. Dit familiebedrijf produceert al noedels sinds 1973. Deze juwari soba noedels, Japans voor 100% boekweit, zijn gemaakt van 100% boekweitmeel. Doordat boekweit geen gluten bevat is een hoge vaardigheid en veel tijd nodig om er goede noedels van te maken. De boekweit wordt meerdere malen gemalen zodat de noedels, terwijl deze volkoren zijn, toch de smaak goed opnemen en een zachte textuur hebben.
Serveer de noedels in dashi, een bouillon van
sojasaus en
kombu. Of serveer met een dipsaus of in noedelsalades. Laat een ruime hoeveelheid water koken, voeg de noedels toe en verroer. Laat 5 minuten sudderen en spoel de noedels daarna af met koud water.
Het belang van soba noedels in Japan
Boekweitnoedels staan in Japan voor een lang leven, sterkte en veerkracht. Traditioneel worden soba noedels in Japan geserveerd bij feesten of op het einde van een avond drinken. Ook worden de noedels geserveerd op nieuwjaarsdag.
De soba boekweitnoedels
Productdata
Ingrediënten
100% Boekweitmeel*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Vrij van gluten en lactose.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Geproduceerd in Japan.
Verpakking
5 g PET/CPP plastic.
De zak mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1488 kJ / 351 kCal |
Vetten | 2,7 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,2 gram |
Koolhydraten | 64 gram |
- waarvan suikers | 1,8 gram |
Vezels | 3,5 gram |
Eiwitten | 16 gram |
Zout | 0,03 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suikers en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischJP-BIO-154 | Niet-EU-Landbouw
Soil Association OrganicGaat verder dan biologisch