Demeter biologische spelt wafel bakmix.
heerlijke wafelsvan biodynamische spelt
makkelijk te makenverroeren en bakken maar
ook vegan te bereidenmet margarine en sojadrink
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische spelt wafels bakmix
Met deze biodynamische bakmix maak je makkelijk heerlijke spelt wafels. Verroeren en bakken maar. Ook vegan te bereiden. Deze verpakking is goed voor 5-6 wafels.
Bakmix in biodynamische kwaliteit | Vegan | Zonder aroma's | Zonder cellulose | Zonder kleurstoffen
Productdata
Ingrediënten
Speltmeel Type 630** (68%), Ruwe Rietsuiker**, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel*), Maïszetmeel*, Zeezout en Vanille*.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergenen
Bevat gluten (spelt). Spelt is een tarwesoort. Kan sporen bevatten van noten en sesam. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Speltmeel Type 630 [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
25 g papier | 5 g PP plastic
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1513 kJ / 357 kCal |
Vetten | 0,9 gram |
waarvan verzadigd | 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | 0,8 gram |
Koolhydraten | 77 gram |
waarvan suikers | 29 gram |
Vezels | 2,5 gram |
Eiwitten | 8,4 gram |
Zout | 0,64 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is een onbekende hoeveelheid suiker en een onbekende hoeveelheid zout toegevoegd.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de bakmix. De voedingswaarden van de bereide wafels zijn onbekend.
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauck groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Recept | Spelt wafels
Ingrediënten
1 doosje Bauck Mühle Spelt Wafel Bakmix | 150 ml Koemelk | 75 g Boter (zacht) | 1 Ei | Olie
Bereiding
1. Doe de bakmix in een kom en voeg melk, boter en ei toe. | 2. Verroer tot een glad beslag. | 3. Vet het wafelijzer in. | 4. Doe 2-3 eetlepels deeg in het midden van het wafelijzer en bak goudbruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Variaties
Amandel Wafels Voeg 50 g gemalen amandelen toe bij stap 2. | Appel Wafels Voeg 1 geraspte appel en een mespuntje ceylon kaneel toe bij stap 2. | Italiaanse Wafels Verroer 1/2 theelepel oploskoffie met 1 eetlepel amaretto en voeg toe bij stap 2. | Tropische Wafels Laat 30 g kokosrasp weken in 5 eetlepels water en voeg toe bij stap 2.
Recept | Vegan spelt wafels
Ingrediënten
1 doosje Bauck Mühle Spelt Wafel Bakmix | 200 ml
Sojadrink /
Rijstdrink | 75 g Margarine (zacht) | 2 theelepels
Johannesbroodpitmeel | Olie
Bereiding
1. Doe de bakmix in een kom en voeg drink, margarine en johannesbroodpitmeel toe. | 2. Verroer tot een glad beslag. | 3. Vet het wafelijzer in. | 4. Doe 2-3 eetlepels deeg in het midden van het wafelijzer en bak goudbruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Variaties
Amandel Wafels Voeg 50 g gemalen amandelen toe bij stap 2. |
Appel Wafels Voeg 1 geraspte appel en een mespuntje ceylon kaneel toe bij stap 2. |
Italiaanse Wafels Verroer 1/2 theelepel oploskoffie met 1 eetlepel amaretto en voeg toe bij stap 2. |
Tropische Wafels Laat 30 g kokosrasp weken in 5 eetlepels water en voeg toe bij stap 2.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Meer weten