Demeter biologische spelt wafel bakmix.
lekkere spelt wafelsvan 68% Demeter spelt
makkelijk te makenverroeren en bakken maar
ook vegan te bereidenmet margarine en haverdrink
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische spelt wafel bakmix
Met deze Demeter bakmix van 68% Demeter spelt bak je makkelijk in een wafelijzer lekkere spelt wafels. Ingrediënten verroeren en bakken maar. De spelt wafels zijn ook veganistisch te bereiden.
Deze verpakking is goed voor 5-6 wafels.
Minder zoet
In Duitsland gebruikt men over het algemeen minder suiker in cake, desserts, koek en taart. Dat is ook bij deze bakmix het geval. De wafels zijn dus niet mierzoet maar hebben een gebalanceerde aangenaam zoete smaak.
Eet suikerhoudende producten met mate
Ja wafels zijn lekker, maar te veel vrije suikers consumeren is helaas slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diabetes en overgewicht. Eet suikerhoudende producten daarom met mate. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert vrouwen om per dag niet meer dan 50 gram vrije suikers te consumeren en mannen om per dag niet meer dan 60 gram vrije suikers te consumeren. En wat zijn vrije suikers dan? Met vrije suikers worden kristalsuikers, siropen en sappen bedoeld. Van nature aanwezige suikers, zoals in een appel of in havervlokken, vallen hier niet onder.
Dit is Bauckhof
Recept | Spelt wafels
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Wafel Bakmix | 150 ml
Koemelk | 75 g Boter
zacht | 1 Ei |
Bakolie
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix in een kom en voeg melk, zachte boter en ei toe.
Stap 2
Verroer tot een glad beslag.
Stap 3
Vet het wafelijzer in.
Stap 4
Doe 2-3 eetlepels deeg in het midden van het wafelijzer en bak goudbruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Variaties
Amandel wafels
Voeg 50 g gemalen
amandelen toe bij stap 2.
Appel wafels
Voeg 1 geraspte appel en een mespuntje
ceylon kaneel toe bij stap 2.
Italiaanse wafels
Verroer 1/2 theelepel gemalen koffie met 1 eetlepel amaretto en voeg toe bij stap 2.
Tropische wafels
Laat 30 g
kokosrasp weken in 5 eetlepels water en voeg toe bij stap 2.
Recept | Vegan spelt wafels
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix in een kom en voeg drink, zachte margarine en johannesbroodpitmeel toe.
Stap 2
Verroer tot een glad beslag.
Stap 3
Vet het wafelijzer in.
Stap 4
Doe 2-3 eetlepels deeg in het midden van het wafelijzer en bak goudbruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Variaties
Amandel wafels
Voeg 50 g gemalen
amandelen toe bij stap 2.
Appel wafels
Voeg 1 geraspte appel en een mespuntje
ceylon kaneel toe bij stap 2.
Italiaanse wafels
Verroer 1/2 theelepel gemalen koffie met 1 eetlepel amaretto en voeg toe bij stap 2.
Tropische wafels
Laat 30 g
kokosrasp weken in 5 eetlepels water en voeg toe bij stap 2.
Productdata
Ingrediënten
Speltmeel Type 630** (68%), Ruwe Rietsuiker**, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel*), Maïszetmeel*, Zeezout en Vanille*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Bevat mogelijk sporen van noten en sesam. Vrij van lactose.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van ruwe rietsuiker en toegevoegd zout in de vorm van zeezout.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Speltmeel Type 630 [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
25 g papier | 5 g polypropeen plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1513 kJ / 357 kCal |
Vetten | 0,9 gram |
- waarvan verzadigd | 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,8 gram |
Koolhydraten | 77 gram |
- waarvan suikers | 29 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,8 gram |
Vezels | 2,5 gram |
Eiwitten | 8,4 gram |
Zout | 0,64 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische teelt