Demeter biologische spelt kruimeltaart bakmix.
heerlijke kruimeltaartmet appel of jam
makkelijk te bereiden10 minuten
ook vegan te bereidenmet margarine
geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische spelt kruimeltaart bakmix
Met deze Demeter bakmix bereid je makkelijk een heerlijke spelt kruimeltaart met appel of jam, binnen 10 minuten kan de taart de oven in. De spelt kruimeltaart is ook veganistisch te bereiden.
Deze verpakking is goed voor 1 spelt kruimeltaart.
Minder zoet
In Duitsland gebruikt men over het algemeen minder suiker in cake, desserts, koek en taart. Dat is ook bij deze bakmix het geval. De appeltaart is dus niet mierzoet maar heeft een gebalanceerde aangenaam zoete smaak.
Eet suikerhoudende producten met mate
Ja taart is lekker, maar te veel vrije suikers consumeren is helaas slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diabetes en overgewicht. Eet suikerhoudende producten daarom met mate. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert vrouwen om per dag niet meer dan 50 gram vrije suikers te consumeren en mannen om per dag niet meer dan 60 gram vrije suikers te consumeren. En wat zijn vrije suikers dan? Met vrije suikers worden kristalsuikers, siropen en sappen bedoeld. Van nature aanwezige suikers, zoals in een appel of in havervlokken, vallen hier niet onder.
Dit is Bauckhof
Recept | Appelkruimeltaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Kruimeltaart Bakmix | 600 g Appel | 150 g Boter
zacht | 50 g
Rozijnen | 1/2 Theelepel
Ceylon Kaneel
Bereiding
Stap 1
Schil de appels en snijd in schijfjes.
Stap 2
Doe de bakmix in een kom, voeg de zachte boter toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat. Niet te lang omdat de kruimels dan te hard worden.
Stap 3
Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van een ingevette springvorm. Druk goed aan met een rand van 1 cm.
Stap 4
Beleg de bodem met appel en rozijnen. Bestrooi met kaneel.
Stap 5
Verdeel de rest van de kruimels over de taart.
Stap 6
Bak de taart 35 minuten op 175ºC in het midden van een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Vegan appelkruimeltaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Kruimeltaart Bakmix | 600 g Appel | 150 g Boter
zacht | 50 g
Rozijnen | 1/2 Theelepel
Ceylon Kaneel
Bereiding
Stap 1
Schil de appels en snijd in schijfjes.
Stap 2
Doe de bakmix in een kom, voeg de zachte margarine toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat. Niet te lang omdat de kruimels anders te hard worden.
Stap 3
Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van een ingevette springvorm. Druk goed aan met een rand van 1 cm.
Stap 4
Beleg de bodem met appel en rozijnen. Bestrooi met kaneel.
Stap 5
Verdeel de rest van de kruimels over de taart.
Stap 6
Bak de taart 35 minuten op 175ºC in het midden van een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Kruimeltaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Kruimeltaart Bakmix | 250 g
Fruitspread zoals aardbeien-, bramen- of kersenjam | 150 g Boter
zacht
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix in een kom en voeg de zachte boter toe.
Stap 2
Kneed met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat. Niet te lang omdat de kruimels dan te hard worden.
Stap 3
Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van een ingevette springvorm. Druk goed aan met een rand van 1 cm.
Stap 4
Verdeel de jam gelijkmatig over de bodem.
Stap 5
Verdeel de rest van de kruimels over de taart.
Stap 6
Bak de taart 35 minuten op 175ºC in het midden van een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Vegan kruimeltaart
Ingrediënten
1 verpakking Bauckhof Spelt Kruimeltaart Bakmix | 250 g
Fruitspread zoals aardbeien-, bramen- of kersenjam | 150 g Margarine
zacht
Bereiding
Stap 1
Doe de bakmix in een kom en voeg de zachte margarine toe.
Stap 2
Kneed met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat. Niet te lang omdat de kruimels dan te hard worden.
Stap 3
Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van een ingevette springvorm. Druk goed aan met een rand van 1 cm.
Stap 4
Verdeel de jam gelijkmatig over de bodem.
Stap 5
Verdeel de rest van de kruimels over de taart.
Stap 6
Bak de taart 35 minuten op 175ºC in het midden van een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Productdata
Ingrediënten
Speltmeel Type 630** (75%), Ruwe Rietsuiker** en Zeezout.
**Uit gecontroleerde biologisch-dynamische teelt.
Allergenen
Bevat gluten. Mogelijk sporen van lupine, noten, mosterd, sesam en soja. Lactosevrij.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van ruwe rietsuiker en toegevoegd zout in de vorm van zeezout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Speltmeel Type 630 [Europese Unie].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g polypropeen plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zakjes mogen in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1515 kJ / 357 kCal |
Vetten | 1 gram |
- waarvan verzadigd | 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 76 gram |
- waarvan suikers | 25 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,8 gram |
Vezels | 2,8 gram |
Eiwitten | 9,3 gram |
Zout | 0,19 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score

Berekend voor de bakmix.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
DemeterBiologisch-dynamische teelt