Demeter biologische spelt kruimeltaart bakmix.
Spelt kruimeltaart bakmixVoor heerlijke kruimeltaart met appel of fruitspread
Makkelijk te bakkenBinnen 10 minuten de oven in
Ook vegan te bereidenMet margarine
Geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische spelt kruimeltaart bakmix
Met deze biodynamische bakmix maak je makkelijk een heerlijke spelt kruimeltaart met appel of fruitspread. Binnen 10 minuten kan de taart de oven in. Ook vegan te bereiden. Deze verpakking is goed voor 1 spelt kruimeltaart.
Lactosevrij | Vegan | Zonder aroma's | Zonder cellulose | Zonder kleurstoffen
Productdata
Ingrediënten
Speltmeel Type 630** (75%), Ruwe Rietsuiker** en Zeezout.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergenen
Bevat gluten (spelt). Spelt is een tarwesoort. Kan sporen bevatten van lupine, mosterd, noten, sesam en soja. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Speltmeel Type 630 [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
35 g papier | 10 g PP plastic
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1515 kJ / 357 kCal |
Vetten | 1 gram |
waarvan verzadigd | 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 76 gram |
waarvan suikers | 25 gram |
Vezels | 2,8 gram |
Eiwitten | 9,3 gram |
Zout | 0,19 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is een onbekende hoeveelheid suiker en een onbekende hoeveelheid zout toegevoegd.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de bakmix. De voedingswaarden van de bereide taart zijn onbekend.
Demeter is de eerste keuze voor Bauck Mühle
In 1932 schakelde Eduard Bauck de eerste Bauck-boerderij in Klein Süstedt om naar Demeter-landbouw. Het doel was toen al om biodynamische landbouw te promoten. Het merk Bauck groeide en daarmee ook het biodynamische idee. Bij elk nieuw product stellen we ons de vraag: Kan dit niet ook in Demeter? Dit heeft ons in staat gesteld om ons assortiment gestaag uit te breiden, van havervlokken tot bakmixen. We spelen hierin een voortrekkersrol. Bij biodynamische landbouw wordt voedsel geproduceerd in harmonie met de natuur. Bij deze landbouwmethode worden mens, plant, bodem en dier als één geheel beschouwd. Hierdoor ontstaat een ecologische kringloop. Op Demeter-boerderijen worden bijvoorbeeld maar zoveel dieren gehouden als er op het land gevoed kunnen worden. De mest van de dieren zorgt voor een levende bodem. Samengevat gaat het om het behouden en verbeteren van de bodemvruchtbaarheid, de gezondheid van planten en dieren en de eigenheid van de boerderij en het bedrijf.
Recept | Appelkruimeltaart
Vegan te bereiden door margarine te gebruiken in plaats van boter.
Ingrediënten
600 g Appel | 1 doosje Bauck Mühle Spelt Kruimeltaart Bakmix | 150 g Boter / Margarine (zacht) | 50 g
Rozijnen | 1/2 theelepel
Ceylon Kaneel
Bereiding
1. Schil de appels en snijd in schijfjes. | 2. Doe de bakmix in een kom, voeg de zachte boter of margarine toe en kneed met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat. Niet te lang omdat de kruimels dan te hard worden. | 3. Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van een ingevette springvorm. Druk goed aan met een rand van 1 cm. | 4. Beleg de bodem met appel en rozijnen. Bestrooi met kaneel. | 5. Verdeel de rest van de kruimels over de taart. | 6. Bak 35 minuten op 175ºC in het midden van een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Recept | Kruimeltaart
Vegan te bereiden door margarine te gebruiken in plaats van boter. Gebruik bij voorkeur fruitspread, fruitspread bevat minder suiker dan jam en zorgt daardoor voor een frisser resultaat.
Ingrediënten
1 doosje Bauck Mühle Spelt Kruimeltaart Bakmix | 150 g Boter / Margarine (zacht) | 250 g
Fruitspread (naar keuze)
Bereiding
1. Doe de bakmix in een kom en voeg de zachte boter of margarine toe. | 2. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat. Niet te lang omdat de kruimels dan te hard worden. | 3. Verdeel 2/3 van de kruimels over de bodem van een ingevette springvorm. Druk goed aan met een rand van 1 cm. | 4. Verdeel de fruitspread gelijkmatig over de bodem. | 5. Verdeel de rest van de kruimels over de taart. | 6. Bak 35 minuten op 175ºC in het midden van een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Meer weten