Demeter biologische glutenvrije appel-kruimel muffins bakmix.
Glutenvrije bakmixVoor heerlijke haver muffins
Makkelijk te bakkenBinnen 15 minuten de oven in
Ook vegan te bereidenMet margarine en appelmoes
Geproduceerd in RoscheNoord-Duitsland
Demeter biologische glutenvrije appel-kruimel muffins bakmix
Simpel en heerlijk! Met deze biodynamische glutenvrije bakmix bak je makkelijk heerlijke appel-kruimel muffins. Binnen 15 minuten kunnen de muffins de oven in. Ook vegan te bereiden.
Deze verpakking is goed voor 12 muffins. De verpakking bevat 12 muffinvormpjes, deze hoef je dus niet meer los te kopen.
Glutenvrij | Vegan | Zonder aroma's | Zonder cellulose | Zonder kleurstoffen | Zonder tarwezetmeel
Productdata
Ingrediënten
Glutenvrije Volkoren Havervlokken** (39%), Ruwe Rietsuiker**, Glutenvrij Volkoren Havermeel** (25%), Rijstzetmeel*, Bakpoeder (Rijsmiddel (Natriumbicarbonaat), Zuurteregelaar (Wijnsteenzuur) en Maïszetmeel*), Steenzout en Vanille*.
*Uit biologische landbouw.
**Uit biodynamische landbouw.
Allergie informatie
Kan lupine, mosterd, noten, sesam en soja bevatten. Glutenvrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Niet rauw eten. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Glutenvrij Havermeel [Noord-Duitsland / Europese Unie]. Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
Papier [35 g] en PP plastic [10 g].
Voedingswaarden
per 100 gram bakmix
Energie | 1575 kJ / 373 kCal |
Vetten | 4,3 gram |
waarvan verzadigd | 0,7 gram |
waarvan onverzadigd | 3,6 gram |
Koolhydraten | 72 gram |
waarvan suikers | 29 gram |
Vezels | 6,2 gram |
Eiwitten | 8,5 gram |
Zout | 0,75 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is een onbekende hoeveelheid suiker en een onbekende hoeveelheid zout toegevoegd.
Nutri-Score
De Nutri-Score is berekend op basis van de voedingswaarden van de bakmix. De voedingswaarden van de bereide muffins zijn onbekend.
Het maken van de muffins
Recept voor glutenvrije appel-kruimel muffins
Ingrediënten
1 doosje Bauck Mühle Appel-Kruimel Muffins Bakmix | 175 g Boter (zacht) | 1 Ei | 200 g Appel (kleine blokjes) | 1/2 theelepel
Ceylon Kaneel (optioneel) | 30 g
Amandel (geschaafd / optioneel)
Bereiding
1. Doe de bakmix samen met de boter en het ei in de kom. Verkneed met de handen of een mixer met kneedhaken tot een goed kruimelig deeg. | 2. Zet 1/3 van het deeg aan de kant als topping. Vermeng de rest van het deeg gelijkmatig met de appelblokjes. | 3. Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinsvormpjes. Schep telkens van het deeg met een eetlepel een ruime hoeveelheid deeg, doe in de vormpjes en druk licht aan. | 4. Vermeng het resterende deeg eventueel met wat kaneel en amandelschaafsel. | 5. Verdeel het resterende deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes. | 6. Bak circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (boven- en onderwarmte). Laat goed afkoelen op een rooster.
Recept voor glutenvrije vegan appel-kruimel muffins
Ingrediënten
1 doosje Bauck Mühle Appel-Kruimel Muffins Bakmix | 100 g Margarine (zacht) | 100 ml
Appelmoes | 200 g Appel (kleine blokjes) | 1/2 theelepel
Ceylon Kaneel (optioneel) | 30 g
Amandel (geschaafd / optioneel)
Bereiding
1. Doe de bakmix samen met de margarine en appelmoes in de kom. Verkneed met de handen of een mixer met kneedhaken tot een goed kruimelig deeg. | 2. Zet 1/3 van het deeg aan de kant als topping. Vermeng de rest van het deeg gelijkmatig met de appelblokjes. | 3. Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinsvormpjes. Schep telkens van het deeg met een eetlepel een ruime hoeveelheid deeg, doe in de vormpjes en druk licht aan. | 4. Vermeng het resterende deeg eventueel met wat kaneel en amandelschaafsel. | 5. Verdeel het resterende deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes. | 6. Bak circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (boven- en onderwarmte). Laat goed afkoelen op een rooster.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Demeter
Biodynamische teelt
Crossed Grain
OATS-DE-018-116
Meer weten