Biologisch gemalen ceylon kaneel.
mild | verwarmendaromatisch
verfijnd baksels, desserts, Indiase gerechtenen warme dranken
verpakt in thuis composteerbaar plasticvan cellulose
geteeld in Madagascarverpakt in Oostenrijk
Biologische gemalen ceylon kaneel
Biologisch gemalen ceylon kaneel uit Madagascar. Ceylon kaneel heeft een milde verwarmende aromatische smaak, complexer en zachter dan cassia kaneel. Ceylon kaneel is afkomstig van de bast van de kaneelboom, een plant die alleen groeit in een tropisch klimaat. Bij het oogsten van ceylon kaneel wordt eerst de schorst en de middenbast verwijderd. Hierna blijft de dunne binnenste bast over. Deze wordt ook verwijderd en rolt vanzelf ook. Na het drogen krijg je ceylon kaneelstokken. Voor deze gemalen ceylon kaneel worden de ceylon kaneelstokken fijn vermalen.
Gebruik kaneel voor het verfijnen van baksels, desserts, Indiase gerechten en warme dranken. Kaneel kan natuurlijk niet ontbreken in appeltaart of speculaas! Ceylon kaneel combineert goed met chocolade, gedroogd fruit en koffie.
Specialist in kruiden sinds 1988
Het verhaal van Sonnentor begon in 1988. Rond deze tijd had de Oostenrijkse regio Waldviertel weinig werkgelegenheid. Johannes Gutman kwam op het vooruitstrevende idee om de biologische kruiden en specerijen van zijn vaderland Oostenrijk te gaan vermarkten. Al vanaf het begin was het belangrijkste doel niet winst maken, maar bijdragen aan het algemeen belang. Sonnentor is volledig zelfstandig en heeft dus geen aandeelhouders. Daarbij is duurzaamheid zeer belangrijk voor Sonnentor. Sonnentor compenseert alle CO2 uitstoot van de productie. Producten worden zoveel mogelijk verpakt in thuis composteerbaar plastic van cellulose, dit heeft al meer dan 250 ton aan plastic afval bespaart. Ook aan de theezakjes wordt gedacht, deze zijn gemaakt van ongebleekt papier. Daarbij is Sonnentor sinds 2020 gestopt met folie om de doosjes thee.
Hoogwaardige kruiden direct van de boer
Sonnentor koopt direct in bij boeren wereldwijd. Hierdoor is er geen tussenhandel, wordt speculatie voorkomen en kan het Oostenrijkse bedrijf er zeker van zijn dat de boer een eerlijke prijs krijgt. Sonnentor geeft boeren zekerheid door lange termijn samenwerkingen. Door de directe handel is het bekend waar de kruiden en specerijen vandaan komen: goudsbloem van familie Schmidt uit Oostenrijk, appelmunt van familie Cordes uit Noord-Duitsland en peper van familie Ayo uit Tanzania. Sonnentor wil je verrassen met een variëteit aan kruidenproducten en innovaties. Daarbij gaat men voor de beste kwaliteit: kruiden worden langzaam onder de 40°C gedroogd en op het perfecte moment geoogst. Pesticiden en commerciële meststoffen zul je niet vinden op de velden van de Sonnentor boeren. Alle grondstoffen worden in het laboratorium onderzocht op meer dan 500 residuen.
Wat is het verschil met cassia kaneel?
Het grootste verschil tussen ceylon kaneel en cassia kaneel is het gehalte coumarine, een stofje wat mogelijk bij te hoge consumptie ongezond kan zijn. Cassia kaneel bevat ongeveer 3% coumarine terwijl ceylon kaneel maar ongeveer 0,05% coumarine bevat. Daarnaast heeft ceylon kaneel een complexere en zachtere smaak dan cassia kaneel.
Productdata
Ingrediënten
100% Ceylon Kaneel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Sonnentor GmbH
Sprögnitz 10
Sprögnitz, Oostenrijk
Herkomst
Ceylon Kaneel [Madagascar].
Verpakt in Oostenrijk.
Verpakking
7 g papier | 2 g cellulose plastic
Het doosje mag in de papierbak. Het zakje is thuis composteerbaar en dus geschikt voor op je eigen composthoop. Binnen 42 dagen is het zakje bij optimale omstandigheden opgelost. Controleer wanneer je geen eigen composthoop hebt bij je afvalverwerker of het zakje bij het GFT-afval of het restafval mag.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischAT-BIO-301 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten