Biologische gemalen Ceylon kaneel.
zeer aromatischlicht zoet | verwarmend
voor desserts, koekjes, stoofpottenen veel meer
zonder toevoegingen100% Ceylon kaneel
uit Madagascarvan kleinschalige coöperaties
Biologische gemalen Ceylon kaneel
Biologische gemalen Ceylon kaneel van kleinschalige coöperaties op Madagascar. Oorspronkelijk komt Ceylon kaneel uit Sri Lanka, maar in Madagascar hebben we de beste kwaliteit gevonden. Zeer aromatisch, licht zoet en verwarmend.
Voor o.a. appelmoes, desserts, koekjes en stoofpotten. Kaneel wordt vaak niet gebruikt voor soep en vleesgerechten, maar kan toch leiden tot spannende smaakcombinaties! Ceylon kaneel combineert goed met nootmuskaat, vanille, kardemom en gember.
Productdata
Ingrediënten
100% Gemalen Ceylon Kaneel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van mosterd. Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Gemalen Ceylon Kaneel [Madagascar].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
58,9 g blik | 1 g papier | 0,1 g plastic
Goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het etiket is afwasbaar zodat het blikje makkelijk herbruikbaar is.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Kaneel van de hoogste kwaliteitskwalificatie
Deze ceylon kaneel wordt geteeld door kleinschalige coöperaties op Madagascar. Wij vinden het uiterst belangrijk dat de teelt van de kaneel in harmonie met de natuur plaats vindt en dat de boeren door dit werk goed kunnen leven. Voor deze hoge kwaliteit kaneel wordt zo veel mogelijk de binnenschors van de boom gebruikt. Daardoor wordt voorkomen dat de houtige smaak zich in de kaneel mengt en krijgt de kaneel de beste verfijnde smaak. Deze binnenschors wordt gedroogd en zeer fijn gemalen. Spicebar importeert de kaneel direct uit Madagascar. De kaneel wordt in Duitsland in het lab getest. Zo garandeert Spicebar de beste kwaliteit kaneel.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Wat is het verschil met Cassia kaneel?
Het grote verschil tussen ceylon kaneel en cassia kaneel is het gehalte coumarine, cassia kaneel bevat ongeveer 3% coumarine terwijl ceylon kaneel maar ongeveer 0,05% coumarine bevat. Coumarine is een stof die mogelijk nadelige effecten kan hebben. Ook heeft ceylon kaneel een complexere en zachtere smaak dan cassia.
Keurmerken
![EU Biologisch EU Biologisch](https://realflavors.nl/image/catalog/keurmerken/EU%20Bio%20Blok.jpg)
EU Biologisch
DE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw
Meer weten