Biologische gemalen ceylon kaneel.
zeer aromatisch | smaakvolhoogste kwalificatie
voor appelmoes, desserts, koekjesen stoofpotten
zonder toevoegingen100% ceylon kaneel
van kleinschalige coöperaties op Madagascarverpakt in Duitsland
Biologische gemalen ceylon kaneel
Biologische gemalen ceylon kaneel van kleinschalige coöperaties op Madagascar. Zeer aromatisch en smaakvol.
Voor o.a. appelmoes, desserts, koekjes en stoofpotten. Kaneel wordt vaak niet gebruikt voor soep en vleesgerechten, maar kan toch leiden tot spannende smaakcombinaties! Ceylon kaneel combineert goed met nootmuskaat, vanille, kardemom en gember.
Kaneel van de hoogste kwaliteitskwalificatie
Deze ceylon kaneel wordt geteeld door kleinschalige coöperaties op Madagascar. Wij vinden het uiterst belangrijk dat de teelt van de kaneel in harmonie met de natuur plaats vindt en dat de boeren door dit werk goed kunnen leven. De kaneel is van de hoogste kwaliteitskwalificatie: alba. Voor deze kwaliteit wordt zo veel mogelijk de binnenschors van de boom gebruikt. Daardoor wordt voorkomen dat de houtige smaak zich in de kaneel mengt en krijgt de kaneel de beste verfijnde smaak. Deze binnenschors wordt gedroogd en zeer fijn gemalen. Spicebar importeert de kaneel direct uit Madagascar. De kaneel wordt in Duitsland in het lab getest. Zo garandeert Spicebar de beste kwaliteit kaneel.
Het leven is te kort voor slechte kruiden
Om deze reden reizen wij rond de wereld op zoek naar de beste kruiden, specerijen en zouten. Op het historische "Borsiggelände" in Berlin Tegel hebben we een moderne ambachtelijke kruidenfabriek opgezet. Hier worden onder de hoogste standaarden kruidenmixen geproduceerd. Voor de optimale smaak van de kruidenmixen is het belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze worden vermalen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld een messcherpe schijfmolen die de specerijen eerder snijdt dan maalt en een traditionele steenmolen zoals bekend van de meelproductie. Grote industriemachines gebruiken we niet. Door deze excellente verwerking kunnen we de beste kwaliteit kruidenproducten bieden.
Wat is het verschil met cassia kaneel?
Het grote verschil tussen ceylon kaneel en cassia kaneel is het gehalte coumarine, cassia kaneel bevat ongeveer 3% coumarine terwijl ceylon kaneel maar ongeveer 0,05% coumarine bevat. Coumarine is een stof die mogelijk nadelige effecten kan hebben. Ook heeft ceylon kaneel een complexere en zachtere smaak dan cassia.
Productdata
Ingrediënten
100% Ceylon Kaneel*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van mosterd. Vrij van lactose.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Spicebar GmbH
Am Borsigturm 100
Berlijn, Duitsland
Herkomst
Ceylon Kaneel [Madagascar].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
59 g blik | 1 g papieren etiket
Deze verpakking is zeer goed recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. De etiketten zijn makkelijk te verwijderen door de verpakking met warm water te wassen. Zo kun je de verpakking hergebruiken voor bijvoorbeeld andere kruiden.
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suikers en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-003 | Niet-EU-Landbouw