
Glutenvrij bindmiddel van de johannesbroodboom

Verdikt zowel koud, als warm

Vaak gebruik voor ijs, babyvoeding en sauzen

Uit de Europese Unie
Biologisch johannesbroodpitmeel
Glutenvrij biologisch bindmiddel gemaakt van de zaden van de johannesbroodboom. Een smaakneutraal vezel wat zowel koud als warm te gebruiken is. Bevat 75% vezels.
Productdata
Ingrediënten
100% Johannesbroodpitmeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergie informatie
Glutenvrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Natura-Werk Gebr. Hiller GmbH & Co. KG
Neanderstraße 5
Hannover, Duitsland
Herkomst
Johannesbroodpitmeel [Europese Unie]. Verpakt in Duitsland.
Verpakking
Papier [1,9 g] en PE coating [0,2 g].
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 773 kJ / 191 kCal |
Vetten | 1 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
waarvan onverzadigd | 1 gram |
Koolhydraten | 1 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Vezels | 75 gram |
Eiwitten | 7 gram |
Zout | 0 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Johannesbroodpitmeel gebruiken
Verdikken van koude vloeistoffen
Verroer met een garde en laat kort wellen.
Verdikken van warme vloeistoffen
Verroer het johannesbroodpitmeel met wat koud water, verroer met een garde met de vloeistof en laat kort koken.
Glutenvrije baksels
Zorgt voor binding in glutenvrije baksels. Verroer 1 theelepel johannesbroodpitmeel met 150 g glutenvrij meel.
Ijs
Helpt om ijskristallen te voorkomen en zorgt voor een romige gladde structuur van ijs. Voeg ca. 0,5 theelepel per 500 ml toe.
Stabilisator
Uitermate geschikt als stabilisator om bijvoorbeeld scheiding te voorkomen in zuivelproducten en voor romigheid in vegan producten.
De johannesbroodboom
De johannesbroodboom is afkomstig uit de Arabische wereld, maar is tegenwoordig ook in het Middellandse Zeegebied, Zuid-Amerika en Australië te vinden. Voor de boom is een warm klimaat belangrijk. De zaden van deze boom bevinden zich in de peulen, hiervan wordt johannesbroodpitmeel gemaakt. Van de peulen wordt carobepoeder gemaakt, dit is een zoet karamelachtig poeder wat doet denken aan cacaopoeder.
Keurmerken

EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | EU-Landbouw

Crossed Grain
DE-155-021
Meer weten