Biologische geleisuiker 3:1.
geleisuiker 3:1genoeg voor 1,5 kg fruit
bietensuikermet appelpectine
voor bijzonder fruitige jam en geleimet minder suiker
geproduceerd in Duitslandvan suiker en pectine uit Duitse landbouw
Biologische geleisuiker 3:1
Biologische geleisuiker 3:1 voor bijzonder fruitige jam en gelei met minder suiker. Deze geleisuiker bestaat uit bietensuiker uit Duitse biologische landbouw en niet geamideerde appelpectine uit Duitsland.
Deze verpakking is genoeg voor 1,5 kg fruit of 1,2 l sap.
Productdata
Recept | Jam
Voeg eventueel nog 2-5 theelepels
citroensap of
citroenzuur aan de jam toe voor een frissere smaak en een langere houdbaarheid.
Ingrediënten
1,5 kg Fruit | 1 zak Agava Geleisuiker 3:1 #109
Bereiding
1) Was, ontpit en pureer het fruit. 2) Vermeng het fruit goed met de geleisuiker in een pan. 3) Laat 4 minuten roerend koken. 4) Neem een geleerproef en vul wanneer in orde af in gesteriliseerde potten. Vul de potten tot de rand, sluit direct goed af en laat omgekeerd afkoelen.
Recept | Gelei
Ingrediënten
1,2 l Fruitsap | 1 zak Agava Geleisuiker 3:1 #109
Bereiding
1) Verroer het koude fruitsap goed met de geleisuiker in een pan. 2) Laat 4 minuten roerend koken. 3) Neem een geleerproef en vul wanneer in orde af in gesteriliseerde potten. Vul de potten tot de rand, sluit direct goed af en laat omgekeerd afkoelen.
Niet geamideerde pectine
Deze pectine is gewonnen uit appelpulp. Soms wordt pectine behandeld met ammoniak (geamideerd) omdat de pectine dan wat minder gevoelig is voor calcium. Dit is bij gebruik van pectine in biologische producten niet toegestaan. De appelpectine in deze geleisuiker is dus niet geamideerd.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | Duitse Landbouw
Bioland
Hogere bio-standaard
Meer weten