Biologische vanillesuiker.
aromatische verfijnde vanillesuikermet 6,2% gemalen vanille
perfect voor al je bakcreaties, dessertsen zoete sauzen
verganistisch100% plantaardig
van Duitse bietensuikeren vanille van de Indonesische Alor Archipel
Biologische vanillesuiker
Biologische vanillesuiker van Duitse bietensuiker met hoogwaardige vanille van de Alor Archipel. Aromatisch en verfijnd.
Deze verpakking bevat 3 zakjes met elk 10 gram vanillesuiker. Perfect voor al je bakcreaties, desserts en zoete sauzen.
Vanille van de Alor Archipel
In het oosten van de Indische Oceaan ligt de Alor Archipel, een tropisch eilandparadijs. Naast het hoofdeiland Alor behoren ook 13 andere eilanden tot deze archipel. Op deze archipel wordt de hoogwaardige vanille voor Agava geteeld. De vanillebloesems worden met de hand bestuift en na circa 8 maanden bereikt de vanille het optimale punt om te oogsten. Niet alleen het bestuiven en het plukken moet zorgvuldig met de hand gedaan worden, ook de verwerking moet zorgvuldig gebeuren voor de beste kwaliteit. Alleen zo kan de vanille het optimum bereiken, er zijn namelijk meer dan 400 substanties verantwoordelijk voor de complexe vanillesmaak. Na de oogst worden de bonen 2-5 minuten in warm water gelegd. Aansluitend worden de vanillebonen ingepakt in doeken voor minstens 48 uur. In deze periode begint de kleur langzaam te veranderen van groen naar de typerende zwart-bruine kleur en begint de fermentatie. In meerdere stappen worden de vanillebonen gedroogd, in de tropische zon duurt dat ongeveer 2 weken. Daarna rijpt de vanille 4 tot 6 maanden om het onverwisselbare aroma te bereiken.
Gebruik suiker met mate
Ja suiker is lekker, maar te veel vrije suikers consumeren is helaas slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld diabetes en overgewicht. Gebruik elke vorm van suiker daarom met mate. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert vrouwen om per dag niet meer dan 50 gram vrije suikers te consumeren en mannen om per dag niet meer dan 60 gram vrije suikers te consumeren. En wat zijn vrije suikers dan? Met vrije suikers worden kristalsuikers, siropen en sappen bedoeld. Van nature aanwezige suikers, zoals in een appel of in havervlokken, vallen hier niet onder.
Productdata
Ingrediënten
Bietensuiker* (93,8%) en Gemalen Vanille* (6,2%).
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Vrij van
Bevat toegevoegde suikers in de vorm van bietensuiker. Zonder toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Sonnentracht GmbH
Auf dem Dreieck 1
Bremen, Duitsland
Herkomst
Bietensuiker [Duitsland] en Gemalen Vanille [Alor Archipel, Indonesië].
Geproduceerd in Duitsland.
Verpakking
3 g papier | 1,2 g plastic
De zakjes mogen in de papierbak, het plastic folie in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1679 kJ / 392 kCal |
Vetten | 0,5 gram |
waarvan verzadigd | 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | 0,4 gram |
Koolhydraten | 97 gram |
waarvan suikers | 97 gram |
Vezels | 1,6 gram |
Eiwitten | 0,5 gram |
Zout | 0,01 gram |
waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-001 | EU-/Niet-EU-Landbouw
NaturlandHogere bio-standaard
Meer weten