Biologisch vanille extract.
zeer aromatischgeconcentreerd extract
ter verrijking van zoete gerechtenzoals desserts en baksels
uit biologische landbouwzonder synthetische pesticiden
vanille van de AlorarchipelIndonesië
Biologisch vanille extract
Zeer aromatisch geconcentreerd extract van biologische vanille uit Indonesië, om precies te zijn van de exotische Alorarchipel. De bijzonder aromatische vanillestokjes, die ook gekenmerkt worden door hun lengte, groeien hier op de eilanden. De vanillestokjes worden zorgvuldig op biologische wijze, dus zonder gebruik van synthetische pesticiden, gekweekt. De vanille wordt alleen geoogst wanneer deze rijp is, dit zorgt ervoor dat de vanille zijn volle vanillesmaak ontwikkelt. Verpakt in een handig hersluitbaar glazen druppelflesje.
Enkele druppels zijn vaak genoeg om zoete gerechten zoals desserts en baksels te verrijken met de zeer aromatische smaak van vanille. Combineer met
vanillepoeder #8 voor de beste smaak.
Productdata
De teelt van vanille
Op de Indonesische Alorarchipel, een tropisch eilandparadijs, wordt de Agava vanille geteeld. De vanillebloesems worden met de hand bestuift en na circa 8 maanden bereikt de vanille het optimale punt om te oogsten. Niet alleen het bestuiven en het plukken moet zorgvuldig met de hand gedaan worden, ook de verwerking moet zorgvuldig gebeuren voor de beste kwaliteit. Alleen zo kan de vanille het optimum bereiken, er zijn namelijk meer dan 400 substanties verantwoordelijk voor de complexe vanillesmaak. Na de oogst worden de bonen 2-5 minuten in warm water gelegd. Aansluitend worden de vanillebonen ingepakt in doeken voor minstens 48 uur. In deze periode begint de kleur langzaam te veranderen van groen naar de typerende zwart-bruine kleur en begint de fermentatie. In meerdere stappen worden de vanillebonen gedroogd, in de tropische zon duurt dat ongeveer 2 weken. Daarna rijpt de vanille 4 tot 6 maanden om het onverwisselbare aroma te bereiken.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | Niet-EU-Landbouw
Naturland
Hogere bio-standaard
Meer weten