Biologisch vanillestokje.
hoogwaardig vanillestokjezeer aromatisch
perfect voor cake, dessertsen zoete sauzen
zonder toevoegingen100% vanille
geteeld op de Alor ArchipelIndonesië
Biologisch vanillestokje
Biologische hoogwaardig vanillestokje. Hoogwaardige vanille geteeld op de Alor Archipel, Indonesië. Zeer aromatisch. Het vanillestokje weegt gemiddeld 4 gram.
Perfect voor cake, desserts en zoete sauzen. Snijd het vanillestokje open en schraap uit het vanillestokje. Gooi het resterende vanillestokje niet weg maar kook mee in bijvoorbeeld desserts voor meer smaak.
Vanille van de Alor Archipel
In het oosten van de Indische Oceaan ligt de Alor Archipel, een tropisch eilandparadijs. Naast het hoofdeiland Alor behoren ook 13 andere eilanden tot deze archipel. Op deze archipel wordt de hoogwaardige vanille voor Agava geteeld. De vanillebloesems worden met de hand bestuift en na circa 8 maanden bereikt de vanille het optimale punt om te oogsten. Niet alleen het bestuiven en het plukken moet zorgvuldig met de hand gedaan worden, ook de verwerking moet zorgvuldig gebeuren voor de beste kwaliteit. Alleen zo kan de vanille het optimum bereiken, er zijn namelijk meer dan 400 substanties verantwoordelijk voor de complexe vanillesmaak. Na de oogst worden de bonen 2-5 minuten in warm water gelegd. Aansluitend worden de vanillebonen ingepakt in doeken voor minstens 48 uur. In deze periode begint de kleur langzaam te veranderen van groen naar de typerende zwart-bruine kleur en begint de fermentatie. In meerdere stappen worden de vanillebonen gedroogd, in de tropische zon duurt dat ongeveer 2 weken. Daarna rijpt de vanille 4 tot 6 maanden om het onverwisselbare aroma te bereiken.
Productdata
Ingrediënten
100% Vanille*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Sonnentracht GmbH
Auf dem Dreieck 1
Bremen, Duitsland
Herkomst
Vanille [Alorarchipel, Indonesië].
Verpakt in Duitsland.
Verpakking
24 g glas | 4 g papier | 3 g kurk
Het glazen buisje mag in de glasbak, het papieren omhulsel mag in de papierbak en de kurk mag naar een kurk verzamelpunt.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1332 kJ / 318 kCal |
Vetten | 3,2 gram |
waarvan verzadigd | 0,9 gram |
waarvan onverzadigd | 2,3 gram |
Koolhydraten | 56 gram |
waarvan suikers | 55 gram |
waarvan van nature aanwezig | 55 gram |
Vezels | 24 gram |
Eiwitten | 3,9 gram |
Zout | < 0,01 gram |
waarvan van nature aanwezig | < 0,01 gram |
Nutri-Score
Voor dit product wordt geen Nutri-Score berekend volgens de richtlijnen van Santé Publique France.
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-001 | Indonesische Landbouw
NaturlandHogere bio-standaard
Meer weten