Biologische polpa di pomodoro giallo.
fris | fruitig | aromatischunieke milde smaak
van de "pomi d'oro" tomaatde voorloper van de rode tomaat
zonder toegevoegd zout100% tomaat
geteeld in Emilia-RomagnaNoord-Italië
Biologische polpa di pomodoro giallo
Biologische polpa di pomodoro, oftewel tomatenstukken, van de goudgele "Pomi d'oro" tomaat. In de huidige tijd is deze oude variant bijna alleen te vinden in Italiaanse restaurants waar de chef deze tomaat gebruikt voor vele kleurrijke gerechten. Daar brengt LaSelva verandering in door deze tomaat als polpa di pomodoro voor iedereen verkrijgbaar te maken. Deze unieke gouden tomaten worden voor LaSelva geteeld door boeren in de Italiaanse provincie Emilia-Romagna. Met deze unieke goudgele variant verras je iedereen! Daarbij is ook de smaak uniek, deze is fris, fruitig en aromatisch.
Koken met polpa di pomodoro giallo
De milde polpi di pomodoro giallo is excellent als afronding van sterke ingrediënten zoals chili bijvoorbeeld in een sugo tomatensaus met spek of zoet-zure gerechten. Qua smaak past deze tomaat zeer goed bij vis en zeevruchten. Wil je meer proeven van de tomaat zelf? Maak dan een lichte pastasaus, een puristische vellutata soep, een roomsoep of een gele tomatenchutney.
De "pomi d'oro"
De "pomi d'oro", in Nederlands "gouden appel", is de voorganger van de huidige wijdverspreide rode cultuurtomaat. Deze goudgele tomaat kreeg in 1544 al zijn naam van arts en botanicus Pietro Andrea Mattioli. Oorspronkelijk is de tomaat afkomstig uit Latijns-Amerika, hier werden tomaten geteeld door de Azteken en Maya's. De Spanjaarden hebben de tomaat, toen nog een plant met kleine gele vruchten, naar Europa gehaald. In Europa werd de tomaat, die toen nog als giftig werd beschouwd, geteeld als sierplant. De Italianen kwamen er rond 1750 achter dat de tomaat eetbaar was, iets waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Door veredeling werd de tomaat rood en vanaf 1850 werd deze meestal rode vrucht veel gebruikt in de Europese keuken.
Een dag bij LaSelva in Toscane
Productdata
Ingrediënten
100% Tomaat*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers (dit product bevat van nature aanwezige suikers) en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
LaSelva sarlu
Strada Provinciale 81 Osa 7
Orbetello, Italië
Herkomst
Geproduceerd in Italië van tomaten geteeld in Emilia-Romagna, Italië.
Verpakking
226 g glas | 6 g ijzer | 1,3 g papier
Glas is zeer goed recyclebaar en kan eindeloos gerecycled worden zonder kwaliteitsverlies. Het potje mag in de glasbak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 114 kJ / 27 kCal |
Vetten | 0,2 gram |
- waarvan verzadigd | 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,1 gram |
Koolhydraten | 4 gram |
- waarvan suikers | 3,5 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 3,5 gram |
Eiwitten | 1,1 gram |
Zout | 0,05 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,05 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischIT-BIO-006 | Italiaanse Landbouw
Bestes Bio 2022Zeer goed beoordeeld door 100 Duitse consumenten