Biologische witte selenio sushirijst.
Licht kleverige rijstZacht van smaak
Verwant aan JaponicaDé Japanse suhirijst
In de keukenPerfect voor sushi en poké bowls
Geteeld in PiemontNoord-Italië
Biologische witte selenio sushirijst
De rijstvariëteit selenio is nauw verwant aan de Japanse japonica rijst en heeft bijna dezelfde eigenschappen: zacht van smaak, licht en kleverig. De selenio rijst wordt op biologische wijze geteeld in Piëmont, de noordelijke Italiaanse regio beroemd vanwege de
risottorijst. Deze sushirijst wordt gepolijst tot perfectie bij een lokale rijstmolen in het dorp Trino. Bij dit polijsten worden het kaf, de zemelen en de kiemlaag verwijderd zodat vooral het zetmeelrijke endosperm overblijft.
Perfect voor sushi en poké bowls. Was de rijst in koud water. Doe 1 deel rijst met 1,5 deel koud water in een pan en laat circa 30 minuten weken. Laat koken, zet de deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen totdat al het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten wellen met een deksel op de pan. Verfijn met wat
bruine rijstazijn of
sushi rijstazijn en verwerk tot
sushi.
Productdata
Ingrediënten
100% Selenio Sushirijst*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Selenio Sushirijst [Piëmont, Italië].
Verpakt in Italië.
Verpakking
32 g papier | 18 g PA/PE plastic
Voedingswaarden
per 100 gram gekookte rijst
Energie | 533 kJ / 126 kCal |
Vetten | 0 gram |
waarvan verzadigd | 0 gram |
waarvan onverzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 28 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Vezels | 0,5 gram |
Eiwitten | 2 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
De visie van Clearspring
Waarom geen sushirijst uit Japan?
Om te zorgen dat er in Japan genoeg goede sushi rijst is gelden er zeer strenge exportregels, hierdoor is het bijna onmogelijk om Japanse rijst te importeren naar Europa. Dit is ook de reden waarom de meeste sushi rijst in Europa uit Italië komt.
Keurmerken
EU Biologisch
IT-BIO-014 | Italiaanse Landbouw
Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch
Meer weten