Biologische volkoren selenio sushirijst.
Licht kleverige volkoren rijstZacht en licht nootachtig van smaak
Verwant aan JaponicaDé Japanse suhirijst
Perfect voor sushiEn poké bowls
Geteeld in PiemontNoord-Italië
Biologische volkoren selenio sushirijst
De rijstvariëteit selenio is nauw verwant aan de Japanse japonica rijst en heeft bijna dezelfde eigenschappen: zacht van smaak, licht en kleverig. Deze volkoren variant is nog steeds kleverig, maar voegt extra vezels en een licht nootachtige smaak aan je sushi toe. De selenio rijst wordt op biologische wijze geteeld in Piëmont, de noordelijke Italiaanse regio beroemd vanwege de
risottorijst. Deze sushirijst wordt gepolijst tot perfectie bij een lokale rijstmolen in het dorp Trino. Voor deze volkoren rijst wordt alleen de buitenste laag, het kaf, verwijderd. Voor gebruikelijke
sushirijst worden ook de zemelen en de kiemlaag verwijderd.
Perfect voor sushi en poké bowls. Was de rijst in koud water. Doe 1 deel rijst met 2 delen koud water in een pan en laat circa 60 minuten weken. Laat koken, zet de deksel op de pan en laat 40 minuten sudderen totdat al het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten wellen. Verfijn met wat
bruine rijstazijn of
sushi rijstazijn.
Productdata
Ingrediënten
100% Volkoren Selenio Sushirijst*.
*Uit biologische landbouw.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Volkoren Selenio Sushirijst [Piëmont, Italië]. Verpakt in Italië.
Verpakking
Papier [32 g] en PA/PE plastic [18 g].
Voedingswaarden
per 100 gram gekookte rijst
Energie | 609 kJ / 144 kCal |
Vetten | 1,1 gram |
waarvan verzadigd | 0,2 gram |
waarvan onverzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
waarvan suikers | 0,2 gram |
Vezels | 2 gram |
Eiwitten | 2,6 gram |
Zout | 0,02 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
De visie van Clearspring
Waarom geen sushirijst uit Japan?
Om te zorgen dat er in Japan genoeg goede sushi rijst is gelden er zeer strenge exportregels, hierdoor is het bijna onmogelijk om Japanse rijst te importeren naar Europa. Dit is ook de reden waarom de meeste sushi rijst in Europa uit Italië komt.
Keurmerken
EU Biologisch
IT-BIO-014 | Italiaanse Landbouw
Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch
Meer weten