Biologische volkoren selenio sushirijst.
volkoren selenio sushirijstlicht en kleverig
nauw verwant aan japonicadé Japanse sushirijst
voor sushien poké bowls
geteeld in PiëmontNoord-Italië
Biologische volkoren selenio sushirijst
De rijstvariëteit selenio heeft bijna dezelfde eigenschappen als de Japanse japonica rijst en is nauw verwant aan japonica: zacht van smaak, licht en kleverig. Deze volkoren variant is nog steeds kleverig, maar voegt extra vezels en een licht nootachtige smaak aan je sushi toe. De selenio rijst wordt op biologische wijze geteeld in Piëmont, de noordelijke Italiaanse regio beroemd vanwege de
risottorijst. Deze sushirijst wordt gepolijst tot perfectie bij een lokale rijstmolen in het dorp Trino. Voor deze volkoren rijst wordt alleen de buitenste laag, het kaf, verwijderd. Voor gebruikelijke
sushirijst worden ook de zemelen en de kiemlaag verwijderd.
Voor sushi en poké bowls. Was de rijst in koud water. Doe per 100 gram rijst 300 ml koud water in een pan en laat circa 60 minuten weken. Laat koken, zet de deksel op de pan en laat 40 minuten sudderen totdat al het water is opgenomen. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten staan met een deksel op de pan. Verfijn met wat
bruine rijstazijn of
sushi rijstazijn en verwerk tot
sushi.

Productdata
Ingrediënten
100% Volkoren Selenio Sushirijst*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Vrij van lactose.
Overig
Veganistisch.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Volkoren Selenio Sushirijst [Piëmont, Italië].
Verpakt in Italië.
Verpakking
32 g papier | 18 g PA/PE plastic
Het doosje mag in de papierbak en de zak in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram gekookte rijst
Energie | 609 kJ / 144 kCal |
Vetten | 1,1 gram |
- waarvan verzadigd | 0,2 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
- waarvan suikers | 0,2 gram |
Vezels | 2 gram |
Eiwitten | 2,6 gram |
Zout | 0,02 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
De visie van Clearspring
Waarom geen sushirijst uit Japan?
Om te zorgen dat er in Japan genoeg goede sushi rijst is gelden er zeer strenge exportregels, hierdoor is het bijna onmogelijk om Japanse rijst te importeren naar Europa. Dit is ook de reden waarom de meeste sushi rijst in Europa uit Italië komt.
Keurmerken

EU Biologisch
IT-BIO-014 | Italiaanse Landbouw

Soil Association Organic
Gaat verder dan biologisch