Hijiki zeewier.
Hijiki is een herkenbaar diepzwart zeewier wat in lange dunne rijen op de zeebodem groeit. Het is een zeer populair ingrediënt in de Japanse keuken vanwege de umami rijke smaak en delicate textuur. Op verantwoorde wijze in het wild verzameld in de wateren rond Japan. Jodiumrijk.
Gebruik te verrijking van salades, (miso-)soepen en wokgerechten. Zowel qua smaak als kleur contrasteert dit zeewier zeer goed met granen en kleurrijke groentes. Was het zeewier en laat 30 minuten in koud water weken. Laat uitlekken, spoel af en kook 20 minuten.
Ingrediënten
100% Hijiki Zeewier (Hijikia Fusiforme).
Allergie informatie
Kan schaaldieren, vis en weekdieren bevatten.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Zeewier is jodiumrijk. Wanneer je een overgevoeligheid hebt voor jodium adviseren wij om een arts te raadplegen voordat je zeewier eet. Eet zeewier in kleine hoeveelheden. Bewaar koel en droog. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Hijiki Zeewier [Japan].
Verpakking
PE plastic [12 g].
Voedingswaarden
per 100 gram bereid zeewier
Energie | 59 kJ / 15 kCal |
Vetten | 1 gram |
waarvan verzadigd | 0,1 gram |
waarvan onverzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 1 gram |
waarvan suikers | 0,1 gram |
Vezels | 6,3 gram |
Eiwitten | 0,5 gram |
Zout | 0,18 gram |
Mineralen
per 100 gram bereid zeewier
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score