Hijiki zeewier.
Hijiki zeewier uit Japan. Hijiki is een herkenbaar donkerzwart zeewier wat in lange rijen op de zeebodem groeit. Het is een zeer populair ingrediënt in de Japanse keuken. Dit zeewier is umamirijk en geeft een delicate textuur. Rijk aan jodium.
Lekker voor o.a. salades, soep en wokgerechten. Hijiki zeewier constateert goed met vele ingrediënten zoals granen en groente. Was het zeewier, laat 30 minuten weken in koud water en giet af. Kook 20 minuten in water.
Ingrediënten
100% Hijikia Fusiforme Zeewier.
Allergenen
Bevat mogelijk sporen van schaaldieren en vis.
Vrij van
Zonder toevoegingen. Veganistisch.
Gebruik
Zeewier is rijk aan jodium. Wanneer je een overgevoeligheid hebt voor jodium adviseren wij om een arts te raadplegen voordat je zeewier eet.
Leverancier
Clearspring Limited
Turfsteker 57
Haulerwijk, Nederland
Herkomst
Afkomstig uit de Japanse zee.
Verpakking
12 g LDPE / EVOH plastic
De zak mag in de plastic bak.
Voedingswaarden
per 100 gram bereide hijiki zeewier
Energie | 59 kJ / 15 kCal |
Vetten | 1 gram |
- waarvan verzadigd | 0,1 gram |
- waarvan onverzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 1 gram |
- waarvan suikers | 0,1 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,1 gram |
Vezels | 6,3 gram |
Eiwitten | 0,5 gram |
Zout | 0,18 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,18 gram |
Mineralen
per 100 gram bereide hijiki zeewier
Nutri-Score