Biologisch kastanjemeel.
zoet nootachtig meelvan de tamme kastanje
voor o.a. brood, cake, gnocchien koek
14 g vezelsper 100 gram
geproduceerd in Duitslandvan Europese kastanjes
Biologisch kastanjemeel
Biologisch glutenvrije kastanjemeel. Dit zoet nootachtige meel wordt gemaakt van de tamme kastanje. Deze kastanjes wordt eerst in rook gedroogd en aansluitend fijn vermalen. Een unieke Europese meelspecialiteit!
Houd er rekening mee dat glutenvrij meel binding mist door het ontbreken van gluten. Gebruik daarom voor glutenvrije baksels een bindmiddel zoals
guargom of
psyllium husk.
Wat kun je met kastanjemeel?
Brood
Kastanjemeel is uitermate geschikt als smaakmaker in glutenvrij brood. Vervang bijvoorbeeld 20% van het meel door kastanjemeel. In een regio in het noorden van Italië maakt men van kastanjemeel het traditionele "La Marocca di Casola" brood.
Cake
Kastanjemeel wordt gebruikt voor de traditionele Italiaanse specialiteit "castagnaccio". Deze cake wordt in de regio's Toscane, Liguria, Piemont, Emilia-Romagna en Veneto hoofdzakelijk gemaakt in de herfst. De hoofdingrediënten hiervoor zijn kastanjemeel, water,
olijfolie,
pijnboompit en
rozijnen. Lokaal zijn er vele variaties, bijvoorbeeld met
rozemarijn,
venkel of
sinaasappelrasp.
Koek
Kastanjemeel is lekker voor koekjes, bijvoorbeeld in combinatie met
gedroogde abrikoos.
De tamme kastanje
De tamme kastanje is van nature een boom die voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De Romeinen zouden de tamme kastanje rond 200 voor Christus al naar Noord-Europa hebben gebracht vanwege de eetbare vruchten. Om deze reden is de tamme kastanje ook in Nederland terug te vinden, wel vaak verwilderd. De tamme kastanjeboom kan zeer oud worden, op de helling van de vulkaan Etna staat de "Kastanjeboom van de Honderd Paarden", deze boom zou meer dan 2.000 jaar oud zijn. Tot het einde van de 19e eeuw was de tamme kastanje de belangrijkste voedingsbron voor de bewoners van de afgelegen berggebieden in Zuid-Europa.
Dit is Bauckhof
Recept | Kastanje gnocchi
Ingrediënten
300 g Aardappels
melig | Zeezout | 1 teentje Knoflook | 100 g Kastanjemeel | 2 eetlepels
Maïszetmeel | 1 Ei
Bereiding
Stap 1
Snijd de aardappels in blokjes, zout met 1/2 theelepel zeezout en kook samen met de knoflook zacht.
Stap 2
Giet af en stamp de aardappels fijn.
Stap 3
Voeg de kastanjemeel, het zetmeel en de ei toe en kneed tot een goed deeg.
Stap 4
Vorm van het deeg 2-3 cm dikke rollen.
Stap 5
Snijd de rol in stukken van 3-4 cm en druk met een vork de typische strepen op de gnocchi.
Stap 6
Laat wat water met zout koken en laat de gnocchi hierin koken totdat de gnocchi naar boven komt en gaar is.
Productdata
Ingrediënten
100% Kastanjemeel*.
*Uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergenen
Geen. Glutenvrij.
Vrij van
Zonder toegevoegde suikers en toegevoegd zout. Veganistisch.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Geproduceerd in Duitsland van Europese tamme kastanjes.
Verpakking
12 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar. De verpakking mag in de papierbak.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1479 kJ / 350 kCal |
Vetten | 3,2 gram |
- waarvan verzadigd | 0,5 gram |
- waarvan onverzadigd | 2,7 gram |
Koolhydraten | 69 gram |
- waarvan suikers | 23 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 23 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 4,9 gram |
Zout | 0,01 gram |
- waarvan van nature aanwezig | 0,01 gram |
Nutri-Score
Keurmerken
EU BiologischDE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed GrainDE-018-014
Vragen? Wij helpen je graag!