Biologisch glutenvrij kastanjemeel.
zoet nootachtig meelvan de tamme kastanje
voor o.a. gnocchi, brood, cakeen koek
vezelrijk14 g vezels / 100 g
van Europese kastanjesverwerkt in Noord-Duitsland
Biologisch glutenvrij kastanjemeel
Dit zoete nootachtige meel wordt van Europese tamme kastanjes. Deze kastanjes worden eerst in rook gedroogd en aansluitend fijn vermalen. Een unieke biologische meelspecialiteit geliefd in de Italiaanse keuken.
Gebruik voor o.a. gnocchi, brood, cake en koek. In Lunigiana, Noord-Italië maakt men met kastanjemeel het traditionele "la Marocco di Casola" brood. In de Italiaanse regio's Toscane, Ligurië, Piemont, Emilia-Romagna en Veneto wordt kastanjemeel gebruikt voor "castagnaccio". Een traditionele Italiaanse cake van kastanjemeel, water olijfolie, pijnboompit en rozijn. Lokaal zijn er vele variaties bijvoorbeeld met rozemarijn, venkel of sinaasappelrasp.
Productdata
Ingrediënten
100% Kastanjemeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Kan sporen bevatten van noten en sesam. Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch. Vezelrijk [minstens 6 g vezels / 100 g].
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Kastanjemeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
12 g papier
Deze papieren zak is goed recyclebaar.
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1479 kJ / 350 kCal |
Vetten | 3,2 gram |
waarvan verzadigd | 0,5 gram |
waarvan onverzadigd | 2,7 gram |
Koolhydraten | 69 gram |
waarvan suikers | 23 gram |
Vezels | 14 gram |
Eiwitten | 4,9 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
De tamme kastanje
De tamme kastanje is van nature een boom die voorkomt in het Middellandse Zeegebied. De Romeinen zouden de tamme kastanje rond 200 voor Christus al naar Noord-Europa hebben gebracht vanwege de eetbare vruchten. Om deze reden is de tamme kastanje ook in Nederland terug te vinden, wel vaak verwilderd. De tamme kastanjeboom kan zeer oud worden, op de helling van de vulkaan Etna staat de "Kastanjeboom van de Honderd Paarden", deze boom zou meer dan 2.000 jaar oud zijn. Tot het einde van de 19e eeuw was de tamme kastanje de belangrijkste voedingsbron voor de bewoners van de afgelegen berggebieden in Zuid-Europa.
Recept | Kastanje gnocchi
Ingrediënten
300 g Melige Aardappels |
Zeezout | 1 teentje Knoflook | 100 g Bauck Mühle Kastanjemeel | 2 eetlepels
Maïszetmeel | 1 Ei
Bereiding
1. Snijd de aardappels in blokjes, zout met 1/2 theelepel zeezout en kook samen met de knoflook zacht. | 2. Giet af en stamp de aardappels fijn. | 3. Voeg de kastanjemeel, het zetmeel en de ei toe en kneed tot een goed deeg. | 4. Vorm van het deeg rollen met een dikte van 2-3 cm. | 5. Snijd de rol in stukken van 3-4 cm en druk met een vork de typische strepen op de gnocchi. | 6. Laat wat water met zout koken en laat de gnocchi hierin koken totdat de gnocchi naar boven komt en gaar is.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed Grain
DE-018-014
Meer weten