Biologisch glutenvrij volkoren boekweitmeel.
nootachtig meelvan volkoren boekweit
voor o.a. pannenkoeken, brood, koeken pasta
7,8 g eiwittenper 100 gram
van Europese boekweitverwerkt in Noord-Duitsland
Biologisch glutenvrij volkoren boekweitmeel
Nootachtig biologisch meel van Europese volkoren boekweit. Traditioneel in Nederland gebruikt voor pannenkoeken en poffertjes in combinatie met
tarwebloem. Gebruik voor o.a. brood, koek en pasta.
Productdata
Ingrediënten
100% Volkoren Boekweitmeel*.
*Uit biologische landbouw.
Allergenen
Glutenvrij en lactosevrij.
Overig
Veganistisch.
Gebruik
Bewaar koel en droog. Niet rauw eten. Kijk, ruik en proef voor je voedsel weggooit. Dit product is vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum.
Leverancier
Bauck GmbH
Duhenweitz 4
Rosche, Duitsland
Herkomst
Volkoren Boekweitmeel [Europese Unie].
Geproduceerd in Rosche, Noord-Duitsland.
Verpakking
4 g plastic
Voedingswaarden
per 100 gram
Energie | 1531 kJ / 361 kCal |
Vetten | 2,7 gram |
waarvan verzadigd | 0,5 gram |
waarvan onverzadigd | 2,2 gram |
Koolhydraten | 71 gram |
waarvan suikers | 0,4 gram |
Vezels | 3,6 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Zout | < 0,01 gram |
Suiker en zout
Aan dit product is 0 g suiker en 0 g zout per 100 gram toegevoegd. Bevat alleen van nature aanwezige suikers en van nature aanwezig zout.
Nutri-Score
Bio uit liefde voor de toekomst
Met de aankoop van dit product help je om meer landbouwgrond biologisch te maken. Biologische boeren werken aan een vruchtbare bodem en meer biodiversiteit. In plaats van synthetische pesticiden zetten biologische boeren bijvoorbeeld natuurlijke vijanden in tegen plagen. In plaats van kunstmest gebruiken biologische boeren natuurlijke mest en compost in combinatie met verplichte gewasrotatie. Zo dragen we bij aan het behoud van vruchtbare landbouwgrond voor de toekomst!
Recept | Hartige glutenvrije boekweit galettes
Recept voor Bretonse boekweitpannenkoeken.
Ingrediënten
100 g Bauck Mühle Boekweitmeel Volkoren | 80 g
Rijstmeel Volkoren | 3 Eieren | 1 theelepel
Zeezout | snufje
Witte Peper | snufje
Nootmuskaat | 300 ml Water |
Ghee
Bereiding
1. Vermeng het meel, de eieren, het zout en de specerijen met de helft van het water. Roer met een garde tot een glad beslag. | 2. Voeg de resterende helft van het water toe en verroer. | 3. Doe wat ghee in een pan, laat warm worden, giet wat beslag in de pan en bak aan beide zijden goudbruin.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-007 | EU-Landbouw
Crossed Grain
DE-018-001
Meer weten