Recept | Glutenvrije flammkuchen
Ingrediënten
1 zak Bauck Mühle Flammkuchen Bakmix Glutenvrij | 140 ml Water | 1 eetlepel
Appelazijn | 1 eetlepel
Neutrale Olie
Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng tot een goed deeg. | 2. Leg een vel bakpapier op het werkvlak en rol het deeg uit. Bestuif eventueel met wat meel. Rol uit tot het formaat van de bakplaat. | 3. Leg het bakpapier met het deeg op de bakplaat en beleg. | 4. Bak de flammkuchen 10-15 minuten naar de dikte van het beleg op 250ºC onder in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte of de pizzastand.
Beleg
Klassiek Verroer 200 g crème fraîche of plantaardige room met
zout en
peper en smeer het deeg hiermee in. Beleg met 100 g spekblokjes en 1 dun gesneden ui. Garneer met bieslook. |
Gourmet Verroer 200 g crème fraîche of plantaardige room met
Provençaalse kruidenmix,
zout en
peper en smeer het deeg hiermee in. Beleg met 100 g geitenkaas schijfjes, 1 dun gesneden rode ui en 2 dun gesneden vijgen. Garneer met bieslook. |
Zalm Verroer 200 g crème fraîche met
zout en
peper en smeer het deeg hiermee in. Beleg met 100 g warm gerookte zalm, 1 dun gesneden rode ui en 1 eetlepel uitgelekte
kappertjes. Garneer met rucola. |
Zoet Smeer het deeg in met 200 g crème fraîche. Beleg met dun gesneden schijfjes appel, stukjes
walnoot en bestrooi met
suiker en
Ceylon kaneel.