Recept voor glutenvrije pizza
Ingrediënten
1 doos Bauck Mühle Pizza Bakmix Glutenvrij | 250 ml Water | 2 eetlepels
Extra Vierge Olijfolie |
Maïszetmeel
Bereiding
1. Doe de bakmix samen met het lauwwarme water en de olijfolie in een kom en verroer met een mixer met deeghaken tot een goed deeg. Het deeg is wat kleveriger als normaal, dit zorgt voor een beter resultaat. | 2. Bedek een bakplaat of 2 ronde springvormen met bakpapier of besmeer met olie. | 3. Bestuif het deeg met wat maïszetmeel en rol gelijkmatig uit. | 4. Bestrijk het deeg gelijkmatig met tomatensaus (niet dik) en beleg naar smaak. | 5. Bak de pizza 15 tot 20 minuten op 225ºC onder in een voorverwarmde oven. Stel de oven bij voorkeur in op boven- en onderwarmte of de pizzastand.
Tomatensaus
Simpel Besmeer de bodem met
polpa di pomodoro of
tomatensaus basilicum en schenk er een beetje
extra vierge olijfolie over. |
Pizzasaus Fruit een uitje en een teentje knoflook, voeg
polpa di pomodoro toe en laat kort koken. Breng op smaak met fijn gehakte verse basilicum,
zeezout en
zwarte peper.
Beleg
Calzone Tomatensaus, mozarella, champginon en ham. |
Margherita Tomatensaus, mozzarella en basilicum (na het bakken). |
Prosciutto Tomatensaus, mozzarella en parmaham (na het bakken). |
Vegetariana Tomatensaus, mozzarella, paprika, courgette en aubergine. |
Quattro formaggi Tomatensaus, mozzarella, gorgonzola en twee andere kazen naar keuze. |
Tonno Tomatensaus, rode ui, tonijn en mozarella.