Biologische vanillesuiker.
Zeer aromatischOp basis van bietsuiker
Met 6,2% vanilleHoogwaardige gemalen vanille
Perfect voor al je bakcreatiesOf gebruik voor desserts en zoete sauzen
Duitse bietsuikerMet vanille van de Alorarchipel in Indonesië
Biologische vanillesuiker
Ongeëvenaard aromatisch! Een verfijnde zeer aromatische vanillesuiker op basis van bietsuiker met echte vanille. De bietsuiker is gemaakt van suikerbieten op biologische wijze geteeld in Duitsland. De suikerbieten worden regionaal verwerkt in Noord-Duitsland. Aan deze suiker is 6,2% hoogwaardige gemalen vanille van de Indonesische Alorarchipel toegevoegd. Deze verpakking bevat 3 zakjes met elk 10 gram vanillesuiker.
Perfect voor al je bakcreaties, desserts en zoete sauzen.
Productdata
Met vanille van de Alorarchipel
Op de Indonesische Alorarchipel, een tropisch eilandparadijs, wordt de Agava vanille geteeld. De vanillebloesems worden met de hand bestuift en na circa 8 maanden bereikt de vanille het optimale punt om te oogsten. Niet alleen het bestuiven en het plukken moet zorgvuldig met de hand gedaan worden, ook de verwerking moet zorgvuldig gebeuren voor de beste kwaliteit. Alleen zo kan de vanille het optimum bereiken, er zijn namelijk meer dan 400 substanties verantwoordelijk voor de complexe vanillesmaak. Na de oogst worden de bonen 2-5 minuten in warm water gelegd. Aansluitend worden de vanillebonen ingepakt in doeken voor minstens 48 uur. In deze periode begint de kleur langzaam te veranderen van groen naar de typerende zwart-bruine kleur en begint de fermentatie. In meerdere stappen worden de vanillebonen gedroogd, in de tropische zon duurt dat ongeveer 2 weken. Daarna rijpt de vanille 4 tot 6 maanden om het onverwisselbare aroma te bereiken.
Keurmerken
EU Biologisch
DE-ÖKO-001 | EU-/Niet-EU-Landbouw
Naturland
Hogere bio-standaard
Meer weten